Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

O meni






 O meni

Dobrodošli u moj mali kutak blogosfere. Ja sam Igor, pisac i kreator recepata ovog bloga "Moderna kuhinja - na moj način". Po profesiji sam VKV chef ( s velikim iskustvom slastičarstva), aranžer stola i hrane,koji je zaljubljen i ima veliku strast prema slasticama na globalnoj razini,te predsjednik CCO-a (cook club Osijek - centar za kulturu prehrane ). O tome, tko smo, što smo, za što smo-ćemo se zalagati možete pročitati na 
ovom link-u.

Kuharstvo je vrlo stresan, napet i težak posao, no ukoliko ga volite tada zaboravljate na sve te teške trenutke i uslove pod kojima radite jer znate da to sve radite iz ljubavi iz strasti, dok mi je slastičarstvo mnogo jednostavnije iako se većina stvari uglavnom svodi na matematiku i na izračunavanja, točne gramaže i kilograme jer nije kao u kuharstvu gdje možete svojevoljno dodavati određene namirnice i povezivati ih s različitim začinima i mirodijama, sve dok je u slastičarstvu sasvim druga strana priče gdje se svi sastojci moraju pod obavezno vagati ukoliko želite da ti određeni kolači i torte budu uspješne, ukusne i da izgledaju na nešto što kasnije uključuje sva organoleptička svojstva.Ja sam osoba koja stvara, kreira, proizvodi i opskrbljuje, nisam pasivni promatrač. Drugačije se ne vidim, jer to Vam kuhanje omogućava.


Obožavam kuhati za druge i na taj način ih vizualno i kroz njihove okusne pupoljke činiti sretnima,te svoje znanje prenositi na druge. Nisam od onih osoba koje će svoje znanje i vještine sebično zadržavati samo za sebe (a znam puno takvih ljudi), jer ne daj Bože da netko od nekoga bude identičan takvoj osobi/ama ili isti. Počeo sam dijeliti recet na blogu prvenstveno kako bih imao svoju vlastitu zbirku recepata ( nešto kao vlastita kuharica s provjerenim receptima), no to se jednostavno vrlo brzo pretvorilo u moj ozbiljnji rad i predanost mnogim sljedbenicima i čitateljima ovog bloga. Ja i mojb blog smo dokaz kako se s manjom količinom novca mogu skuhati ukusni i zanimljivi obroci. Takvi obroci ne moraju nužno i pretenciozno biti skupi kako bi imali i služili svojoj svrsi, što moji recepti i dokazuju. Bitna je kvaliteta sezonskih namirnica jer polazeći nekakvom logikom, namirnice koje su u sezoni znatno su jeftinije i pristupačnije, van sezone skuplje, što dodatno utječe i na Vaš osobni budžet i pri kreiranju vlastitih jela i Vaših tanjura. Svakodnevno razmišljam o sljedećim stvarima koje bih mogao pripremiti ( bilo da govorim o slanim ili slatkim stvarima, koliko će mi to određeno jelo oduzeti vremena, na koji način ću pripremiti scenu, te kako i na koji način želim fotografirati. Dakle,u kuhinji je vrlo bitna strategija i organizacija. Bez toga rijetko da ćete u bilo kojoj i kakvoj kuhinji (amaterskoj ili profesionalnoj )uspjeti odraditi na vrijeme bez dodatnog stresiranja i svih dodatnih problema koji uključuju neplansko odrađivanje posla i loše organizacije.






Kad nisam u kuhinji tada sam sezonski u vrtu, gdje uzgajam vlastitu hranu poput povrća,samoniklog bilja, voća,jestivog cvijeća, svježeg začinskog bilja ... To me dodatno opušta, na taj način punim "baterije" i čini me sretnim najviše u datom trenutku kad mogu pobirati sve plodove koje nam majka priroda daje, jer vjerujte mi na riječ da nema bolje osjećaja i motivacije od toga.  Moja hrana (slana i slatka) napravljena je na tradicionalni način, hrana na kojoj sam odrastao, uglavnom s "twist" dodatkom .Kada je u pitanju kuhanje vrlo dobre tradicionalne hrane samo nekoliko ljudi su majstori umjetnosti toga jer takva hrana s dodatnim twistom je jako zanimljiva i fascinirajuća. To su finese (picaboce), kao i sofisticiranost i inovativnost na Vašem stolu. 



Što je uopće hrana s dodatkom "twista" (tj.obrata)? Hrana koja je estetski ugodna, lijepa na miris i izvrsnog okusa. Teksture i okusi moraju biti dobro uklopljeni i ne bi trebalo biti ništa bizarno na loš način o tome .... Tradicionalno, svako se jelo priprema na određeni način, a većina ljudi vjerojatno bi to voljela tako. No, ponekad i osoba koja kuha i oni koji su konzumenti takve i sl. hrane, ono što se stavlja pred njih željeli bi imati nešto drugačije - samo kako bi se razbila monotonija. Uvijek je zanimljivo i uzbudljivo (barem meni ) dati novi "sliku", neki novi štih tradicionalnoj hrani, što je dakako suprotnost klasičnom-tradicionalnom. Ne samo da u tu priču ulaze elementi iznenađenja, elementi interesa, već pomaže i u povećanju izbora i odabira recepata. Taj način dozvoljava svima da izađu van svojih tradicionalnih stajališta i vizija, tj. da su širokih svjetonazorski pogleda. 




Izuzetno sam ponosan na sudjelovanju u kulinarskim emisijama: "Kuharica" ​​(2006) i "Tri, dva, jedan PECI" (2014. i 2016.) što mi je donijelo predivno iskustvo. 😊 Ostali recepti s ovog bloga također se mogu vidjeti u pisanoj verziji  Slavonskog glasa ("glas Slavonije").  




Evo tri razloga zašto mislim da će vam se svidjeti moj blog, bilo da ste iskusni u kuhinji ili tek početnik:     

1.
Korak po korak upute s fotografijama.
Kad sam prvi put počeo kuhati, nisam bio siguran u mnoge stvari: Kako bih trebao nasjeckati mrkvu i luk? Koliko debelo trebam nasjeckati povrće? Kako drugi dobiju tako lijepo složene i aranžirane stolove s hranom? Gdje i na kojim mjestima da fotografiram s obzirom kako nemam profesionalni fotoaparat, iako sam u onim ranim početcima uvijek fotografirao u kuhinji - mjestu gdje se odvijala svaka priča novonastalog obroka i tanjura? Kako da ta hrana izgleda na tanjuru kao finalni produkt? Zaista sam tada imao jako puno upitnika nad svojom glavom,ali me ništa nije obeshrabrilo, već se sam se totalno ležerno i opušteno zaputio u tu avanturu.

Kad sam stvorio ovaj blog, moj glavni cilj je bio taj da napravim i objavim recepte koji će biti popraćeni s puno fotografija, kako bi svatko tko se odlučio isprobati jedan od mojih recepata te imao točan uvid u pripremu tog jela, bilo da govorim o totalnim amaterima ili onima koji imaju nešto kulinarskog znanja i vještina. 

2.   

Korisni savjeti i tehnike. Volim učiti svaku vještinu koja mi pomaže da brže obavljamo posao, lakše ili s boljim rezultatom,a vjerujem da će i Vama vrlo dobro doći, jer čovjek uči dok je živ.  

   
Posljednje, ali ne manje važno.     


3. 

 Veliki i dugački recepti. To je blog o hrani, pa ćete naravno, pronaći recepte ovdje, logično. Ovdje objavljujem recepte koje je zaista volim i one koji su mi dragi. Ovdje nećete naći ništa što nikada prije nisam napravio ili nikada više ne bi napravio i objavio. Svaki recept koji objavim garantiram da je testiran i isproban i da nećete pri odabiru pogriješiti za bilo koji god da se odlučite. Ukoliko nešto ne volim, nisam testirao ili nisam zadovoljan s istim, vjerujte da ga ovdje nećete pronaći, tj. ako ja to ne bih jeo i postavio na stol, neću niti Vama poslužiti jer se držim one svima poznate parole, a to je da drugima ne radim nešto, što ne bih volio da se meni radi.



I to je to! 😃 Vjerujem da ćete pronaći na ovom blogu nešto po svojem guštu.
Ukoliko još niste pregledajte recepte i pronađite nešto za sebe i iznenadite one koje volite. 
Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, prijedloga, hintova, kritika i pohvala Moderna kuhinja je dostupna na :
modernakuhinjanamojnacin@gmail.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)