Sastojci:
500 g svježih jabuka
Smjesa za pohanje:
200 g oštrog brašna
2-3 jušne žlice šećera
1 vanilin šećer
malo soli
1-2 dl vode
1 čajna žlica praška za pecivo
Dodatno:
ulje za prženje
štaub šećer
Postupak:
Jabuke ogulite, izdubite im sredinu, te ih narežite na ploške. Od svih navedenih sastojaka
za paniranje prvo umutite mlijeko i vodu sa jajima. Brašno izmiješajte sa praškom za pecivo
te dodajte jajima, mlijeku i vodi. Malo posolite i ostavite smjesu za paniranje najmanje pola
sata, najviše sat vremena ili ukoliko imate vremena 1 dan neka odstoji u hladnjaku.Smjesa
Vam mora biti malo gušća od smjese za palačinke.
Jabuke prvo obavezno uvaljajte u oštro brašno, zatim u smjesu za palačinke, a zatim u vruće
ulje i pržite ih sve dok ne dobiju zlatnu boju. Stavite ih na papirnati ubrus kako bi se ocijedile
od suvišne masnoće, i još tople ih posipajte štaub šećerom. Po želji možete ih poslužiti sa šlagom ili
sladoledom. Ukoliko volite možete jabuke panirati i na bečki način, o Vama ovisi i kako tko voli.
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!