Umjesto klasične kombinacije Carbonare odlučio sam se za drugačiji podhvat i to sa piletinom.
Sastojci:
2 glavice crvenog luka
0,5 kg pilećih prsa
Za Beschamel umak:
150 g brašna
200 g maslaca
1 l mlijeka
sol
papar
muškatni oraščić
....................................
Dodatni sastojci:
2 žumanjka
100 g sira trapista
2 trokutića "Zdenka sir"-a
................................
Postupak:
Na malo masnoće propirjajte sitno sjeckani crveni sve dok ne postane staklast. Dodajte pileća prsa narezana na manje kocke, te upržite i ostavite sa strane da se prohladi. Za béchamel otopite maslac na laganoj vatri ( dodajte i vrlo malo ulja kako maslac tokom zagrijavanja ne bi zagorio), dodajte brašno i popržite ga vrlo malo, te mu dodajte mlijeko, sol,papar i malo muškatnog oraščića.( Ukoliko Vam se učini da Vam je umak pregust, slobodno mu dodajte još malo mlijeka.) Umak Vam ne smije biti ni pregust niti prerijedak. Pred sam kraj dodajte u béchamel 2 žumanjka i sireve. Pileća prsa pomiješajte zajedno sa béchamel umakom i promiješajte. Poslužite uz špagete ili neku drugu tjesteninu Vama po izboru!
Sastojci:
2 glavice crvenog luka
0,5 kg pilećih prsa
Za Beschamel umak:
150 g brašna
200 g maslaca
1 l mlijeka
sol
papar
muškatni oraščić
....................................
Dodatni sastojci:
2 žumanjka
100 g sira trapista
2 trokutića "Zdenka sir"-a
................................
Postupak:
Na malo masnoće propirjajte sitno sjeckani crveni sve dok ne postane staklast. Dodajte pileća prsa narezana na manje kocke, te upržite i ostavite sa strane da se prohladi. Za béchamel otopite maslac na laganoj vatri ( dodajte i vrlo malo ulja kako maslac tokom zagrijavanja ne bi zagorio), dodajte brašno i popržite ga vrlo malo, te mu dodajte mlijeko, sol,papar i malo muškatnog oraščića.( Ukoliko Vam se učini da Vam je umak pregust, slobodno mu dodajte još malo mlijeka.) Umak Vam ne smije biti ni pregust niti prerijedak. Pred sam kraj dodajte u béchamel 2 žumanjka i sireve. Pileća prsa pomiješajte zajedno sa béchamel umakom i promiješajte. Poslužite uz špagete ili neku drugu tjesteninu Vama po izboru!
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!