Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

četvrtak, 19. travnja 2012.

Arancini iliti ušećerena narančina korica

Evo i jedne poznate dalmatinske slastice koju možete kombinirati sa svim kolačima, tortama, koktelima i sl.
Vrlo jednostavni su za pripremi, a najduži proces je sam stajanja narančine korice u vodi koja bi  trebala najviše 2-3 danas odstajati u vodi koju mijenjate dva puta na dan, a zatim isto toliko i vani trebaju odstajati kako bi se što bolje i kvalitetnije osušile. Ne morate se brinuti i ako su prskane jer ovaj kompletni proces će uništiti sve negativne tvari koje sadržavaju u korici. Vrlo bitno je naglasiti kako treba ostati samo kora naranče bez onog bijeloga jer ukoliko i njega ostavite arancini će biti gorki. Kao gotove arancine ukoliko ih ne želite upotrebljavati možete umakati u otopljenu čokoladu te kao takva posluživati. Meso naranči možete upotrijebiti za deserte, ili napraviti juice od njih ili ih jednostavno pojesti. Isto tako možete raditi i sa limunovom koricom.


Sastojci :

500 g naranči ( samo korica )
vode po potrebi

.....................................

Za šerbet / šećerni sirup :

3 dl vode
500 g šećera kristala
šećer kristal za posipanje i oblaganje naranči ( po potrebi )

......................................
Postupak :

Naranče izrežite sa svih strana. Obavezno odstranite bijeli dio, a narančati dio narežite na žlijen ( štapiće ). Narezanu narančinu koricu stavite u vodu tek toliko da prekrije korice i ostavite da odstoji dva dana. Vodu u ta tri dana mijenjate dva puta dnevno.
Vodu zakuhajte, narančine korice dobro ocijedite od vode, te dodajte u prokuhalu vodu i kuhajte ih sve dok korica ne omekša. Dodajte šećer i kuhajte sve dok voda ne ispari. ( Morate dobiti polutekuću tekućinu. ) Tepsiju ili pleh obložite sa masnim papirom, posipajte je šećerom, te dodajte korice koje ste ravnomjerno nanijeli po šećeru. Ostavite da se ohlade. Svaku narančinu koricu uvaljajte u šećer te slažite na čistu i ravnu tepsiju, pleh i ostavite na zraku da se suše 2-3 dana.




Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)