Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

subota, 7. travnja 2012.

Domaće štrudlice od višanja

Sastojci za tijesto:

40 dag brašna
malo soli
2 dl tople vode
1 jušna žlica octa

Nadjev: 

400-500g očišćenih višanja

2 vanilin šećera
šećera po ukusu
1 čajna žlica cimeta
krušnih mrvica ( možete ih dodati ukoliko vam višnje puste puno soka

Postupak: 

Brašno prosijte, te mu dodajte vodu, malo soli i octa. Dobro umijesite tijesto, te ga podijelite na 3 dijela. Svaku oblikovanu kuglu prekrijte staklenim zdjelicama ( ukoliko ih imate) ili prozirnom folijom i ostavite da diže oko 30 min. Svaku kuglu oblikujte u veću kocku pomoću valjka za tijesto i uz pomoć krpe ili stolnjaka, te ga razvucite što je moguće više. Očišćene višnje ocijedite od suvišnog soka. Dodajte šećer i vanilin šećer.Ostavite ih oko 15-20 min sve dok se šećer ne otopi, a zatim ukoliko je nadjev rijedak možete dodati malo krušnih mrvica.Na tijesto dodajte nadjev, te zarolajte u štrudlu. Svaku štrudlu premažite sa otopinom šećera i vode, te stavite u pećnicu i pecite 30-40 min ( ovisno o veličini i većem normativu ovih štrudlica ) na 180 C, sve dok tijesto ne dobije zlatno-žutu boju.Ohlađene štrudlice posipajte sa šećerom u prahu, te ih narežite.


Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)