Fina juhica za ove tmurne dana!
Sastojci :
400 g smrznutog graška + 100 g graška ( dodajte ga kuhanog u gotovu juhu kako bi se što bolje moglo uočiti od čega je juha spravljena )
2 srednje glavice crvenog luka
1 l pilećeg ili mesnog temeljca
2 dl mlijeka
sol, papar i Vegeta po ukusu
..................................................
Sastojci za gris noklice :
5 jušnih žlica grisa
1 jaje
1/2 jušne žlice svinjske masti
vode po potrebi
..................................................
Postupak :
100 g graška skuhajte posebno u jednoj posudi i ostavite ga sa strane. U drugoj posudi na plitkoj masnoći pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mu grašak, podlijete sa temeljcem i kuhajte sve dok se grašak ne skuha. Gotovi grašak usitnite pomoću štapnog miksera, te vratite na vatru još jednom da prokuha. U međuvremenu napravite gris noklice. Jaja izmiješajte sa svinjskom mašću, dodajte gris i vode po potrebi. Smjesa Vam ne smije biti niti pregusta niti pretekuća. Žlicu uronite u vruću juhu od graška koja kuha, te pravite knedlice koje ubacujete u juhu koja lagano kuha . Pred sam kraj dodajte mlijeko i začinite po ukusu, te vratite onih 100 g kuhanog graška natrag u juhu.
Sastojci :
400 g smrznutog graška + 100 g graška ( dodajte ga kuhanog u gotovu juhu kako bi se što bolje moglo uočiti od čega je juha spravljena )
2 srednje glavice crvenog luka
1 l pilećeg ili mesnog temeljca
2 dl mlijeka
sol, papar i Vegeta po ukusu
..................................................
Sastojci za gris noklice :
5 jušnih žlica grisa
1 jaje
1/2 jušne žlice svinjske masti
vode po potrebi
..................................................
Postupak :
100 g graška skuhajte posebno u jednoj posudi i ostavite ga sa strane. U drugoj posudi na plitkoj masnoći pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mu grašak, podlijete sa temeljcem i kuhajte sve dok se grašak ne skuha. Gotovi grašak usitnite pomoću štapnog miksera, te vratite na vatru još jednom da prokuha. U međuvremenu napravite gris noklice. Jaja izmiješajte sa svinjskom mašću, dodajte gris i vode po potrebi. Smjesa Vam ne smije biti niti pregusta niti pretekuća. Žlicu uronite u vruću juhu od graška koja kuha, te pravite knedlice koje ubacujete u juhu koja lagano kuha . Pred sam kraj dodajte mlijeko i začinite po ukusu, te vratite onih 100 g kuhanog graška natrag u juhu.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!