Jedan od starijih prhkih keksa koji se u mojoj obitelji prenosi s koljeno na koljeno.Jednostavni za pripremu i jako su zarazni jer kad ih počnete jesti jednostavno ne možete prestati. Za njih je najbolje da odstoje nekoliko dana kada se naprave jer će biti ukusniji, prhki i mekaniji.
Sastojci:
300 g glatkog brašna
2 čajne žlice praška za pecivo
1 jaje
15 dag maslaca ( omekšalog )
100 g šećera kristala
1 vanilin šećer
pekmez po želji ( za premazivati ih )
štaub šećer po potrebi
Postupak :
Brašno i prašak prosijte kroz cjediljku, te im dodajte jaje, omekšani margarin i šećer. Brzo umijesite glatko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku oko 30 minuta da odstoji. Izvadite ga van te razvaljajte i režite ih pomoću modlica koje imate. Pecite svake oko 10 minuta na 180C ili sve dok ne dobiju zlatnu boju. Pečene ih izvadite i stavite na ravnu površinu i ostavite da se ohlade. Štaub šećer pomiješajte sa vanilin šećerom. Svako dno pečenih zvjezdica premazuje sa pekmezom ( kojega ste ranije malo razradili zbog pektina koji se nalazi u njemu da se može što laše baratati sa njim ) i spajajte sa vrhovima. Svaku gotovu zvjezdicu uvaljajute u štaub šećer i ostavite na tamnom i suhom mjestu da odstoje.
UPDATE:
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!