Evo i jedan od recepata za one koji ne vole peći kolače i biskvite
općenito. Nazvao sam ih "Koraljne kocke" jedino zbog njihove boje. Vrlo
jednostavan je za pripremu. Ovo su duple mjere jer
sam ih radio u tepsiji od pećnice, no Vi ih možete umanjiti za pola.
Sastojci :
2 l mlijeka
150 g kukuruzne krupice
150 g pšenične krupice
300 g šećera kristala
300 g maslaca
500 g petit keksa
2 jaja
1 dl mlijeka + jušna žlica ruma ( za umakanje petit keksa )
1 l slatkog vrhnja za šlag
...............................................
Postupak :
Od 2 litre hladnog i neprokuhanog mlijeka oduzmite 2 dl mlijeka, te ga pomiješajte sa kukuruznom i pšeničnom krupicom, šećerom i jajima. Smjesu dobro izmiješajte, a ostatak mlijeka stavite na vatru da prokuha.
Sastojci :
2 l mlijeka
150 g kukuruzne krupice
150 g pšenične krupice
300 g šećera kristala
300 g maslaca
500 g petit keksa
2 jaja
1 dl mlijeka + jušna žlica ruma ( za umakanje petit keksa )
1 l slatkog vrhnja za šlag
...............................................
Postupak :
Od 2 litre hladnog i neprokuhanog mlijeka oduzmite 2 dl mlijeka, te ga pomiješajte sa kukuruznom i pšeničnom krupicom, šećerom i jajima. Smjesu dobro izmiješajte, a ostatak mlijeka stavite na vatru da prokuha.
Kad mlijeko zakuha dodajte u njega nadjev koji ste umutili, te ga kuhajte sve dok se krupice ne skuhaju. ( Kuhajte oko 10-15 minuta kako bi se jaja pasterizirala).
Tepsiju u kojoj ćete praviti kolač navlažite sa malo vode i na nju staviti prozirnu foliju. ( To se radi kako petit keks koji odstoji se ne zalijepi za tepsiju ). Svaki keks "površno" umačite u mlijeko u koje ste dodali ruma ( za kolače ), te ih slažite u tepsiju.
U poluohlađenu kremu dodajte maslac narezane na kocke, te još jednom dobro promiješajte.
Slatko vrhnje izmutite u šlag. Na prve petit kekse prelijte kremu, staviti novi red petit keksa. Petit kekse premažite sa polovicom šlaga, stavite novi red petit keksa , opet kremu, kekse i na samom kraju ostatak šlaga. Ostavite u hladnjaku najbolje preko noći kako bi petit keks što bolje upio vlagu od kreme.
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!