U kuhinji sam pronašao velike zalihe zobenih pahuljica, ali i ječma, te sam odlučio napraviti ovu juhu u kombinaciji sa povrćem i ostao sam ugodno iznenađen kakvu ju gustoću i kremoznost dala zob i ječam. No zob je u cijeloj ovoj priči napravio glavnu ulogu kremoznosti. Što je više stavite to će Vam juha biti kremastija, ali i gušća.
Sastojci :
100 g ječma
50 g zobenih pahuljica
3 veće svježe mrkve
1 veći poriluk
1,5 l mesnog ili povrtnog temeljca
2 dl mlijeka
2 srednje glavice crvenog luka
pola čajne žlice mljevenog kima-kumina
Postupak:
Na malo ulja propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, te ječam i podlijete sa temeljcem. Ostavite da se kuha sve dok se ječam ne raskuha.
Kad se ječam raskuha sve usitnite sa štapnim mikserom. Dodajte mlijeko, a zatim zobene pahuljice i ostavite da juha kuha sve dok se zob ne raskuha ( nabubri ). Pred sam kraj dodajte narezani poriluk i mljeveni kim- kumin i začinite po ukusu.
Sastojci :
100 g ječma
50 g zobenih pahuljica
3 veće svježe mrkve
1 veći poriluk
1,5 l mesnog ili povrtnog temeljca
2 dl mlijeka
2 srednje glavice crvenog luka
pola čajne žlice mljevenog kima-kumina
Postupak:
Na malo ulja propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mrkvu narezanu na kolutiće, te ječam i podlijete sa temeljcem. Ostavite da se kuha sve dok se ječam ne raskuha.
Kad se ječam raskuha sve usitnite sa štapnim mikserom. Dodajte mlijeko, a zatim zobene pahuljice i ostavite da juha kuha sve dok se zob ne raskuha ( nabubri ). Pred sam kraj dodajte narezani poriluk i mljeveni kim- kumin i začinite po ukusu.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!