
U jednom drugom receptu napisati ću Vam kako se pravi i meksička salata na moj način.
Sastojci:
800 g kuhanih špageta
2 staklene meksičke domaće salate
500 ml pasirane rajčice
1 jušna žlica šećera kristala
3 svježe tikvice srednje veličine
2 srednje glavice crvenog luka
2 kisela vrhnja
1 dl mlijeka
sol, papar
Postupak:
Skuhajte špagete, ocijedite ih i ostavite sa strane da se ohlade. Na malo ulja pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mu tikvice narezane na sitne kocke, te ih ostavite da se pirjaju sve dok voda ne ispari. Dodajte meksičku domaću salatu, pasiranu rajčicu, pošećerite malo te ostavite da se umak reducira. Vatrostalnu posudu malo nauljite, dodajte špagete, pa nadjev i tako sve dok ne potrošite tjesteninu i nadjev. Zadnje Vam trebaju biti špagete.Kiselo vrhnje dobro razradite pomoću pjenjače, te prelijte preko špageta. Pecite u pećnici na 180C oko 40-tak minuta ili sve dok složenac ne dobije zlatno-smeđu boju.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!