Kako je počeo polako dolaziti Uskrs,odlučio sam napraviti nešto što bi moglo izgledati kao motiv Uskrsa. Špinat predstavlja travu, a jaje k'o jaje samo što je ovo razbijeno, nije kuhano i nije bojano.
Sastojci :
1 kg svježeg i skuhanog , sitno nasjeckanog špinata
2 jušne žlice šećera
200 g sira trapista
sol
...............................
Sastojci za beschamel :
Koristio sam brašno, ulje i mlijeko,a to sve koristite po Vašoj mjeri, ovo je bila moja mjera :
250 g brašna
3 dl ulja
1,5 l mlijeka
sol
...............................
Postupak:
Špinate skuhajte u prokuhaloj vodi u koju ste dodali šećer. Šećer se stavlja kako bi špinat zadržao svoju boju i ne brinite neće dobiti slatki špinat jer se radi samo o dvjema jušnim žlicama. Skuhani špinat ocijedite, malo ohladite i sitno ga nasjeckajte.
Za beschamel :
Sastojci :
1 kg svježeg i skuhanog , sitno nasjeckanog špinata
2 jušne žlice šećera
200 g sira trapista
sol
...............................
Sastojci za beschamel :
Koristio sam brašno, ulje i mlijeko,a to sve koristite po Vašoj mjeri, ovo je bila moja mjera :
250 g brašna
3 dl ulja
1,5 l mlijeka
sol
...............................
Postupak:
Špinate skuhajte u prokuhaloj vodi u koju ste dodali šećer. Šećer se stavlja kako bi špinat zadržao svoju boju i ne brinite neće dobiti slatki špinat jer se radi samo o dvjema jušnim žlicama. Skuhani špinat ocijedite, malo ohladite i sitno ga nasjeckajte.
Za beschamel :
Zagrijte ulje, te dodajte brašno i ostavite ga da se uprži dok zlatne boje. Maknite sa vatre, te umiješajte mlijeko, dodajte sira trapista i malo soli.
U gotovi beschamel dodajte skuhani i sitno narezani špinat, te ostavite da ukuha i da se zgusne.
Na ovom linku možete vidjeti kako sam napravio prsten za ovo jaje.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!