Kako je "Kviki gric" postao bezobrazno skup kao i sve ostale druge grickalice, a nikada ga se čovjek ne može zasiti jer je jednostavno zarazan, odlučio sam napraviti jednu svoju domaću verziju koja mi je dakako bolja i ukusnija. Kao što po fotografijama možete vidjeti malo mi se ruka omaknula pa je dodano čak i previše mljevene paprike, no tko radi taj i griješi i nadam se da mi to nećete zamjeriti.
Recept radite po ovome : slane grickalice - dizano tijesto
Postupak:
Začini koje sam stavljao u tijesto su : mljevena slatka paprika i kumin - kim. Dakle recept radite po ovome od slanih grickalica, samo izbacite određene način. Gotovo tijesto režete pomoću kuhinjskih škara, te ih slažete u tepsiju. Nema potrebe da stavljate masni papir za pečenje jer je tijesto dovoljno masno. Jedino ima dosta posla oko okretanja,prevrtanja i miješanja tokom pečenja kako bi tijesto dobilo rumenu boju sa svih strana. Slatko mi grickajte!
Recept radite po ovome : slane grickalice - dizano tijesto
Postupak:
Začini koje sam stavljao u tijesto su : mljevena slatka paprika i kumin - kim. Dakle recept radite po ovome od slanih grickalica, samo izbacite određene način. Gotovo tijesto režete pomoću kuhinjskih škara, te ih slažete u tepsiju. Nema potrebe da stavljate masni papir za pečenje jer je tijesto dovoljno masno. Jedino ima dosta posla oko okretanja,prevrtanja i miješanja tokom pečenja kako bi tijesto dobilo rumenu boju sa svih strana. Slatko mi grickajte!
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!