Sastojci:
100-200 g kuhane šunke ili obične slanine, pršuta
2 konzerve gotovog graha ( od 670 g ili manje-veće konzerve)
2-3 svježe šarene paprike
2 svježe mrkve
1 manja šaka svježeg poriluka
lovorov list
sol, papar
mljevena slatka paprika
500 ml pasirane rajčice
koncentrat rajčice
500g svinjskih kotleta
Postupak:
Grah iz konzerve dobro ocijedite. Na ulju propirjajte poriluk, te mu dodajte slaninu i malo pršuta i pirjajte sve dok slanina i pršut ne dobiju zlatnu boju. Dodajte naribanu mrkvu, lovor list, začinite solju,paprom, mljevenom slatkom paprikom , koncentratom rajčice,pasiranom i podlijte sa vrlo malo vode. Čim ukuha dodajte grah i ostavite da se pirja 5-10 min ( ovisno o vrsti graha). Gotovo jelo prebacite u vatrostalnu posudu i pecite na 180 C. oko 30 min ili sve dok ne dobije koricu. Svinjske kotlete lagano istucajte sa obje strane, te ga malo posolite i stavite u tavu da se ispeče, no pazite da ne prepečete meso jer će biti tvrdo, pogotovo kada kotlete pečete. (Najbolje ukoliko imate nekakvu grill).
Ovo su fotografije istoga recepta, samo je zapečni grah rađen više puta u mojoj kuhinji.
Sastojci potrebni za pečenu papriku:
500 g pečene(grillane ) crvene, mesnate paprike
ulje
sol, papar,
ocat ( možete i aceto balsamico ukoliko ga volite )
4-5 režnja češnja češnjaka
Postupak:
Pečene paprike slažite u posudu i kada ih sve ispečete prekrijte ih prozirnom folijom i ostavite oko pola sata da se upare. ( Na taj način ćete ubrzati i mnogo lakše guliti paprike). Očistite ih od sjemenki. Filete paprike malo posolite, popaprite, dodajte ocat i ulje. Preko njih dodajte naribani svježi češnjak i sve lagano promiješajte. Najbolje bi bilo da kao takvu salatu ostavite preko noći u hladnjaku kako bi se arome povezale i kako bi pečena paprika postala što aromatičnija.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!