Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

utorak, 3. travnja 2012.

Kup od grisa sa jagodama

Iako ovaj desert vole najmlađi i odrasli mu teško odolijevaju. Vraća nas u djetinjstvo kada su nam naše majke i bake pripremale gris, no ovo je jedna mala dorada uz koju ćete gris još više voljeti i više će Vam se sviđati nego li onaj klasični kuhani u mlijeku sa šećerom i dodatcima tipa čokolade, kakaa, svinjske masti i sl. Vrlo jednostavan za pripremu, a nestaje za tren oka! Uz to sam poslužio jagode jer je tada bila sezona, no Vi možete prilagoditi po svojem ukusu.

Sastojci:

400 ml mlijeka
4 jušne žlice šećera kristala
50 g grisa
2 žumanjka
1 vanilin šećer ili mahuna vanilije ( još bolje ukoliko imate mahunu vanilije, jer s time će i gris biti više aromatičniji i ukusniji )
- korica ribanog i po mogućnosti neprskanog limuna
300 ml slatko vrhnja ( za šlag )
2 bjeljanka
voće po izboru

Postupak:

U malu šerpicu stavite slatko vrhnje, mlijeko, šećer, štapić vanilije, žumanjke, gris i limunovu koricu. Dobro sve izmiješajte i stavite na štednjak da ukuha sve dok se gris ne skuha, stalno miješajući i pazeći da ne zagori.Ostavite sa strane da se ohladi, a u međuvremenu izlupajte bjelanjke u čvrsti snijeg u kojega ste dodali prstohvat soli i limunovog soka ( otprilike 1 čajna žlica limunovog soka ).Kada se krema polu-ohladila ( bude mlaka )dodajte tučene bjelanjke i vrlo oprezno promiješajte da dobijete homogenu smjesu. Izlijte u čaše, te ukrasite sa sezonskim ili bilo kojim drugim voćem Vama po želji!





Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)