Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

utorak, 3. travnja 2012.

Štrumfograd

Ovoliko šarenila može se samo vidjeti u animiranim filmovima "Štrumfovi", pa sam s toga i dao takvo ime ovom jelu. No zapravo radi se o mesnim okruglicama omotanim u slaninu, a na samom vrhu su sotirane tikvice sa sirom trapistom. Uz to se nalazi karamelizirani luk, kašica od krumpira sa mljevenom paprikom, te umak od gljiva.Pomalo čudne kombinacije, no savršeno se sve ukomponirali, ovo svakako morate isprobati!



Sastojci potrebni za mljeveno :
začini za mljeveno

+ 1 jušna žlica mješavine začina ( timijan i majčina dušica )

200-300 g slanine ( ovisi koliko dobijete okruglica, toliko ćete trebati i slanine narezane na tanje trake )
300 g sira trapista 

.........................................................................................................


Sastojci za kašicu od krumpira sa mljevenom paprikom :

1 kg očišćenog i oguljenog krumpira
2 jušne žlice mljevene slatke paprike
150 g maslaca ( ja sam stavljao "Rama" - ne znam taj mi bude ukusniji u pireu nego li običan maslac )
- mlijeko i sol po potrebi

.................................................................

Sastojci za umak od gljiva :

500 g šampinjona
1 l pilećeg ili povrtnog temeljca + 1 l vode
sol, papar i Vegeta po ukusu
brašno i voda ( po potrebi ukoliko želite umak zgusnuti )

..................................................................

Sastojci za karamelizirani luk :

500 g crvenog i ljubičastog luka
sol
ulje po potrebi

..................................................................

Sastojci za sotirane tikvice :

200 g tikvica
ulje i sol po potrebi

...................................................................

Postupak:

Mljeveno meso začinite. ( kliknite na "začini za mljeveno" - tamo će Vam pisati sve što sam stavljao u mljeveno ) i dodajte mješavinu začina timijana sa majčinom dušicom. Meso ostavite u hladnjaku da odstoji oko pola sata, te od njih pravite okruglice koje ćete kasnije omotati sa slaninom i pričvrstiti ih sa drvenim čačkalicama.




Kada ste sve završili ostavite ih u hladnjaku oko 15-tak minuta još, te ih naglo sotirajte na plitkoj masnoći.


Šampinjone narežite na tanke listiće i dodajte na preostalu masnoću od pečenih mljevenih "loptica", te ih pirjajte sve dok ne puste vodu. Dodajte temeljac u kombinaciji sa vodom te sve preostale začine i prokuhajte. Po želji umak možete zgusnuti, ali i ne morate.





Tikvice narežite na debljinu od jednog cm, te ih sotirajte na plitkoj masnoći.
Crveni i ljubičasti luk narežite na rezance, te ih nakon sotiranja tikvica u istoj tavi na malo ulja sotirajte. Luk posolite i "zapecajte" ga sve dok ne počne dobivati zlatno-smeđu boju .


 
Krumpir stavite kuhati, posolite ga, te mu dodajte mljevenu papriku. Ocijedite ga, te mu dodajte maslac, mlijeko i soli po potrebi.



Na svaku pečenu "lopticu" od mljevenog mesa stavite kolutić tikvice, te sir trapist i stavite u pećnicu tek toliko da se sir otopi.






Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)