Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

ponedjeljak, 2. travnja 2012.

Aromatizirana tuna sa blitvom i krumpirom

Mislim da ne postoji jednostavnije jelo od ovoga, naročito to znaju oni koji vrlo često pripremaju ribu.No pripazite kada je budete pekli jer ukoliko je prepečete dobiti ćete "opanak" koji će biti suh i bezukusan. Tuna mora biti "english" pečena ( što znači na pola, u sredini mora biti roze boje ).

Sastojci:

500 g  tune ( fileti ili potkove )
1 jušna žlica suhog ružmarina
2 dl maslinovog ulja
1/2 limuna
1 puna čajna žlica soli
pola čajne žlice bijelog papra
500 g  očišćenog,oguljenog i skuhanog krumpira
300 g skuhane blitve
2 režnja češnja češnjaka

Postupak:

Ružmarin potucite u mužaru ukoliko ga imate, a ukoliko ga nemate stavite ga u papirnati ubrus i batom za meso potucite ružmarin kako bi  njegova aroma i eterična ulja "proradila". Dodajte limunov sok i maslinovo ulje, tunu posolite i poparite te tunu "uronite" u ulje sa limunovim sokom. Najbolje da to napravite dan ranije kako bi se arome sjedinile i kako biste ste dobili što aromatičniju tunu. Tunjevinu sotirajte na naglo, što znači da tava mora biti jako zagrijana i da se sa svake strane meso karamelizira. ( Isto tako pripazite da tunu ne prepečete jer će biti suha i bezukusna. Tuna mora biti "english pečena" ( što znači da mora biti malo roza u sredini ), jer u tome je sva čar i bogatstvo okusa. Krumpir i blitvu pomiješajte, malo posolite, te dodajte protisnuti češnjak.


Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)