Ako volite slatko-slane-kisele kombinacije onda je ovo recept za Vas!
Sastojci:
1,5 kg svinjskog lungića
200 g suhih šljiva
3dl vrhnja za kuhanje
2 dl vode
2 dl bijelog vina
.......................................
Sastojci za sočnu rižu:
500 g riže
2 srednje glavice crvenog luka
1 l pilećeg ili povrtnog temeljca ( u kombinaciji sa vodom )
100 g maslaca
2 jušne žlice parmezana
.......................................
Postupak:
Postupak za pripremu riže:
Na malo ulja pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte rižu, te ju lagano pržite sve dok ne počne "škripati". Rižu OBAVEZNO podlijevajte sa vrućim temeljcem. ( Obavezno morate to sve lagano pirjajti na laganoj vatri uz stalno miješanje, te podlijevati sa temeljcem u kombinaciji sa vodom. Pred sam kraj dodajte maslac i još jednom dobro promiješajte. Posipajte parmezanom, prekrijte sa suhom kuhinjskom krpom i poklopite kako bi suvišna tekućina upila rižu.
Sastojci:
1,5 kg svinjskog lungića
200 g suhih šljiva
3dl vrhnja za kuhanje
2 dl vode
2 dl bijelog vina
.......................................
Sastojci za sočnu rižu:
500 g riže
2 srednje glavice crvenog luka
1 l pilećeg ili povrtnog temeljca ( u kombinaciji sa vodom )
100 g maslaca
2 jušne žlice parmezana
.......................................
Postupak:
Svinjski lungić-file očistite od žilica, membrana i masnoće. Izdubite im sredinu pomoću "štrajhera" ( oštrača noža ), te napunite sa šljivama. Meso posolite i malo poparite. Umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje pola sata. Na vrlo plitkoj masnoći sotirajte file sa svih strana sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Izvadite ga van i ostavite po strani. Na preostalu masnoću dodajte vrhnje za kuhanje i vodu, te ostavite da umak prokuha. U umak dodajte svinjski lungić i ostavite ga da se krčka oko 15-20 min, povremeno okretajući meso. Pred sam kraj dodajte bijelo vino i začinite po ukusu. Tko voli gušće umake slobodno može zgusnuti umak.
Postupak za pripremu riže:
Na malo ulja pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte rižu, te ju lagano pržite sve dok ne počne "škripati". Rižu OBAVEZNO podlijevajte sa vrućim temeljcem. ( Obavezno morate to sve lagano pirjajti na laganoj vatri uz stalno miješanje, te podlijevati sa temeljcem u kombinaciji sa vodom. Pred sam kraj dodajte maslac i još jednom dobro promiješajte. Posipajte parmezanom, prekrijte sa suhom kuhinjskom krpom i poklopite kako bi suvišna tekućina upila rižu.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!