Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

nedjelja, 1. travnja 2012.

Mlinci u šalši

Ovo je još jedna improvizirana, ali ukusna delicija. Odlučio sam mlincima dati nekakvo novu ruho, pa su tako ovoga puta završili u umaku od rajčice ili po tzv. dalmatinskom nazivu "šalša".

Sastojci:

500 kg mlinaca
voda po potrebi
1 l temeljca od piletine ili povrća

Postupak:

Mlince skuhajte na uobičajeni način, no ovoga puta dodajte pola vode-pola temeljac.( Mlinci će biti daleko bolji i ukusniji nego li obični skuhani u vodi ).

Sastojci za šalšu ( iliti umak od rajčice po dalmatinski ):

1 konzerva pelata rajčica ili 0,5 kg blanširanih rajčica
3 veće glavice crvenog luka
2-3 srednje režnja češnja češnjaka
0,5 l pasirane rajčice
mješavina mediteranskih začina
mješavina začina : majčina dušica, timijan
1 čajna žlica šećera

Postupak:

Na malo ulja pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte im pelate ili blanširanu rajčicu ( tada ju morate na krajevima rajčice lagano zarezati u oblik "X" kako bi se lakše gulile i odvojiti ih od sjemenki ), te ostavite da lagano prokuha. Dodajte sitno sjeckani češnjak i preostale začina , te šećer. Umak ostavite da se malo reducira, te ga po potrebi još malo posolite.
Skuhane mlince presipajte u tepsiju za pečenje, te ih prelijte sa gotovom šalšom i zapecite u pećnici na 180C oko 45 minuta ili dok ne porumeni.

Nažalost baterija na digitalnom mi je "umrla" pa nisam uspio slikati kako to izgleda kada se zapeče! :(



Bon Appétit





Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)