Ukoliko ste kratki sa vremenom onda će ove pljeskavice u vrhnju biti savršene za Vas, a vjerujte da i sam okus njih Vas neće razočarati.
Pljeskavice možete raditi po ovom receptu:
začini za mljeveno
( s tim da ne stavljajte mljevenu papriku u meso, izostavite je) .
Sastojci za umak:
500 ml vrhnja za kuhanje
2 kisela vrhnja
1 jušna žlica mljevene paprike
sol
Postupak:
Pljeskavice ispecite na uobičajeni način, a na preostalu masnoću od sotiranih pljeskavice dodajte vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje. Dobro razradite sa pjenjačom te im dodajte mljevenu slatku papriku i soli po ukusu. Ukoliko želite gušći umak, uvijek možete dodati brašno razmućeno s vodom.
Uz to poslužite pommes frites ili neki drugi prilog Vama po želji.
Nadopuna : 30.08. 2012.g
Pljeskavice možete raditi po ovom receptu:
začini za mljeveno
( s tim da ne stavljajte mljevenu papriku u meso, izostavite je) .
Sastojci za umak:
500 ml vrhnja za kuhanje
2 kisela vrhnja
1 jušna žlica mljevene paprike
sol
Postupak:
Pljeskavice ispecite na uobičajeni način, a na preostalu masnoću od sotiranih pljeskavice dodajte vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje. Dobro razradite sa pjenjačom te im dodajte mljevenu slatku papriku i soli po ukusu. Ukoliko želite gušći umak, uvijek možete dodati brašno razmućeno s vodom.
Uz to poslužite pommes frites ili neki drugi prilog Vama po želji.
Bon Appétit
Nadopuna : 30.08. 2012.g
Dvije novije fotografije. Princip izrade je isti. Na preostalu masnoću od sotiranih pljeskavica dodao sam kiselo vrhnje pomiješano s mlijekom i malo vode, te ostavio da se dobro izreducira. Ovog puta prilog je bila kašica od krumpira, a Vi možete poslužiti bili koji drugi prilog za koji smatrate da će najbolje odgovarati uz ovo mesno jelo.
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!