Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

utorak, 24. travnja 2012.

Punjene i pečene paprike

Obožavam paprike, a pogotovo kada je riječ o punjenim. Zaista postoji mali milijun kombinacija sa kojima ih možete puniti. Ove su punjene sa svježim kravljim sirom uz dodatak soli i to je to. Paprike koje ćete puniti najlakše će se oguliti kada ih pečene spremite u dublju posudu i prekrijete ih prozirnom folijom. Na taj način one će se upariti i guliti će bez ikakvih problema. Ovo jelo je dosta niskokalorično, ali i zasitno. Još jedan u nizu od recepata koji je prilagođen današnjim ekonomskim standardima i koji se brzo priprema, a još brže nestaje. Recept je za dvije, maksimalno tri osobe, tako da slobodno možete povećati normativ ovog jela.



Sastojci :

500 g svježih paprika babura
300 g svježeg kravljeg sira
500 g pilećih prsa
sol, bijeli mljeveni papar


Postupak :

Pileća prsa odvojite od kostiju, te ih narežite na malo deblje filete. Posolite ih i popaprite, te prelijte sa malo ulja i ostavite da odstoje oko pola sata. Svježim paprikam pažljivo odstranite peteljke i izvadite sjemenke ( peteljke možete upotrijebiti za temeljce kada ih kuhate i nemojte ih bacati već ih stavite u "duboki" zamrzivač. Paprike pecite na vrlo plitkoj masnoći, povremeno ih okretajući. Kad ste ih ispekli prekrijte ih prozirnom folijom i ostavite da malo odstoje. Pećnicu zagrijte na 180 c. Svježi sir začinite solju, te napunite paprike. Stavite ih u tepsiju, prelijte sa vrlo malo ulja i ostavite da se malo zapeku oko 20 - 25 minuta. Pileća prsa izvadite iz ulja te ih sotirajte sve dok ne dobiju zlatno-žutu boju. ( Ove moje su bile ostavljene sa kožom paprike jer sam bio u žurbi taj dan). Poslužite uz sezonsku salatu i čašu dobrog i kvalitetnog vina.



Bon Appétit


Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)