Brzinski popečci koje možete raditi od bilo kojeg povrća. Kombinirajte tikve i tikvice sa svim drugim vrstama povrća te ih poslužite kao samostalno toplo predjelo ili kao prilog glavnom jelu.
Sastojci :
700 g tikva ili tikvica
100 g smrznutog graška
3 jaja
350 g brašna
mlijeko i voda po potrebi
1 čajna žlica praška za pecivo
sol
ulje za prženje
Postupak:
Tikve naribajte na krupnom ribežu, posolite ih i ostavite na kuhinjskoj krpi ili ubrusu kako biste odstranili suvišnu tekućinu iz njih, ali i gorčinu. Od brašna jaja,mlijeka, vode i praška za pecivo umutite smjesu gušću od smjese za palačinke. Naribane i posoljene tikve dobro ižmikajte, ocijedite od vode, te dodajte u tekuću smjesu. Grašak skuhajte u posebnoj posudi , te ga dodajte u tekuće tijesto sa naribanim tikvama. Zagrijte ulje, te pomoću kuhinjske grabilice sipajte u tavu praveći popečke od njih. Pržite ih sa obje strane sve dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!