Još jedan način kako možete napraviti jelo od krumpira i kombinirati ga uz bilo koje drugo mesno jelo.Nažalost nisam uspio fotografirati kako izgleda kada je pečeno i izrezano.
Sastojci :
1 kg očišćenog i oguljenog krumpira
400 g sira trapista
1 kiselo vrhnje
250 g svježeg sira
sol, papar, suho peršinovo lišće
Postupak :
Krumpir ogulite i očistite. Naribajte ga na većem dijelu ribeža, posolite i popaprite te ga ostavite sa strane da pusti vodu. Kiselo vrhnje i sir pomiješajte. Tepsiju u kojoj ćete peći krumpir malo nauljite. Krumpir dobro ižmikajte od vode te ga stavite u tepsiju, na to dodajte sir i vrhnje, te lagano izmiješajte. Posipajte sa peršinom i po vrhu dodajte naribani ili narezani sir trapist.
Gratinirajte u pećnici sve dok ne dobije zlatno-žutu boju.
Sastojci :
1 kg očišćenog i oguljenog krumpira
400 g sira trapista
1 kiselo vrhnje
250 g svježeg sira
sol, papar, suho peršinovo lišće
Postupak :
Krumpir ogulite i očistite. Naribajte ga na većem dijelu ribeža, posolite i popaprite te ga ostavite sa strane da pusti vodu. Kiselo vrhnje i sir pomiješajte. Tepsiju u kojoj ćete peći krumpir malo nauljite. Krumpir dobro ižmikajte od vode te ga stavite u tepsiju, na to dodajte sir i vrhnje, te lagano izmiješajte. Posipajte sa peršinom i po vrhu dodajte naribani ili narezani sir trapist.
Gratinirajte u pećnici sve dok ne dobije zlatno-žutu boju.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!