
Sastojci :
2 veće glavice svježe zelene salate
200 g mljevenog mesa ( kojega god želite, svinjetina u kombinaciji sa junetinom, mljevena puretina ili piletina)
1 čajna žlica soli
1 jušna žlica šećera
2 jaja
Za paniranje :
Brašno, jaja i krušne mrvice
Postupak:
Zelenoj salati odstranite doljnju peteljku. U loncu zakuhajte vodu u koju ste dodali sol i šećer.Dodajte cijelu glavicu zelene salate, te ju blanširajte oko 5-7 minuta.
Prvu glavicu salate izvadite van, te ju prebacite u drugu posudu u koju ste dodali hladnu vodu, te ostavite da se ohladi. Istu stvar napravite i sa drugom glavicom salate. Kad se salata ohladila dobro ju ocijedite od vode te ju ostavite sa strane dok radite nadjev za punjenje.
Na malo vrućeg ulja dodajte mljeveno meso, te ga pirjajte sve dok ne pusti vodu. Malo posolite te dodajte jaja. Pazite da jaja ne prepečete jer jaja nam služe kako bismo meso povezali da se ne raspada tokom rezanja gotove i pohane salate, te gotovi nadjev ostavite da se malo ohladi.
Zelenu salatu malo "razgrnite"- raširite listove, no pažljivo kako bi svi listovi ostali čitavi. Napunite nadjevom, te zagrnite ostatkom listova ( pokrijte nadjev listovima ), te panirajte na bečki način 2 puta. ( Brašno, jaja, krušne mrvice, jaja, krušne mrvice ). Svaku salatu pohajte na plitkoj i jako zagrijanoj masnoći sa svih strana, stalno okretajući je, pazeći da ne zagori. Pohanu salatu dobro ohladite, te ju pažljivo narežite.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!