Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

petak, 20. travnja 2012.

Slatki kupus ( čušpajz ) sa Štefani pečenjem

Stara i domaća kuhinja!


Sastojci :

1 kg svježeg kupus
2 srednje glavice crvenog luka
3 veće mrkve
300 g očišćenog i oguljenog krumpira
1 l pasirane rajčice
2 lista lovora
sol, papar
šećer kristal po ukusu
vode po potrebi

Sastojci za Štefani pečenje:

1 kg mljevenog mesa
2 srednje glavice crvenog luka
3 jaja + 1 jaje za nadjev
2 dl krušnih mrvica
sol, papar
tople vode po potrebi


Postupak :

Na malo ulja propirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Kupus narežite na tanke rezance ili pomoću kuhinjske "violine" ribeža. Mrkvu i krumpir ogulite i narežite na kocke. Prvo dodajte naribani kupus, te ga vrlo malo propirjajte, zatim dodajte mrkvu i krumpir i ostavite da se pirja sve dok povrće u potpunosti ne uvene.





U mljeveno meso dodajte krušne mrvice,sitno sjeckani crveni luk, jaje i sve navedene začine, te tople vode po potrebi. Dobro izmiješajte i ostavite sa strane da odstoji najviše 10 -tak minuta. Pirjanom kupusu i povrću dodajte vodu i kuhajte sve dok se ne skuha.



Skuhajte jaja na uobičajeni način. Mljeveno meso raširite po plehu u kojemu ćete ga peći, poslažite tvrdo kuhana jaja, te ih zatvorite i prekrijte sa mesom.
Stavite peći na 180C oko 45 minuta, povremeno podlijevajući sa vodom .










Pred kraj kuhanja kupusa i povrća dodajte pasiranu rajčicu, sve navedene začine i ostavite da se kuha još oko 10-tak minuta, te dodajte šećera po ukusu. Ukoliko želite možete zgusnuti čušpajz sa zapraškom.




Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)