Postoji mali milijun varijanti ove juhe. Ovo je moja verzija.
Sastojci :
800 g cvjetače
200 g brokule
2 srednje glavice crvenog luka
2 dl mlijeka
2 l mesnog ili povrtnog temeljca
1 čajna žlica đumbira u prahu
sol i bijeli papar
Postupak:
Crveni luk sitno isjeckajte, te ga propirjajte na plitkoj masnoći sve dok ne postane staklast. Cvjetaču i brokulu iskidajte na sitnije komade, a polovicu od oboje ostavite sa strane i kratko blanširajte u posebnoj posudi. ( To će Vam poslužiti kao dekorativni dio, ali i da se vidi od čega se juha sastoji ). Cvjetaču i brokulu stavite na ispirjani luk, podlijte temeljcem i začinite sa navedenim začinima i kuhajte sve dok se cvjetača i brokula ne skuhaju. Pred sam kraj juhu propasirajte ili usitnite pomoću štapnog miskera. Vratite natrag na vatru, te dodajete mlijeko i doradite ukusu. Ostatke skuhane cvjetače i brokule vratite natrag u juhu i vrlo kratko je još jednom zakuhajte. Poslužite toplo.
Bon Appétit
Sastojci :
800 g cvjetače
200 g brokule
2 srednje glavice crvenog luka
2 dl mlijeka
2 l mesnog ili povrtnog temeljca
1 čajna žlica đumbira u prahu
sol i bijeli papar
Postupak:
Crveni luk sitno isjeckajte, te ga propirjajte na plitkoj masnoći sve dok ne postane staklast. Cvjetaču i brokulu iskidajte na sitnije komade, a polovicu od oboje ostavite sa strane i kratko blanširajte u posebnoj posudi. ( To će Vam poslužiti kao dekorativni dio, ali i da se vidi od čega se juha sastoji ). Cvjetaču i brokulu stavite na ispirjani luk, podlijte temeljcem i začinite sa navedenim začinima i kuhajte sve dok se cvjetača i brokula ne skuhaju. Pred sam kraj juhu propasirajte ili usitnite pomoću štapnog miskera. Vratite natrag na vatru, te dodajete mlijeko i doradite ukusu. Ostatke skuhane cvjetače i brokule vratite natrag u juhu i vrlo kratko je još jednom zakuhajte. Poslužite toplo.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!