Ovo jelo je nastalo čisto inspirativno, što sam imao u hladnjaku to sam i upotrijebio u sklopu sa začinima i tjesteninom. Ukoliko volite improvizirana jela onda je ovo savršen recept za Vas. Pokušajte po mogućnosti nabaviti ukoliko nemate začin "estragon" jer savršeno odgovara uz gljive i sva druga jela od gljiva.
Sastojci :
500 g tjestenine ( koju god želite )
1 konzerva graha
500 g svježih šampinjona
1 veća glavica crvenog luka
50 g maslaca
pola jušne žlice suhog peršina
2 dl mesnog ili povrtnog temeljca ( možete i ne morate, ja sam stavljao radi bolje ukusa jela )
1 jušna žlica suhog estragona
sol
Postupak:
Tjesteninu skuhajte na uobičajeni način. U drugoj posudi na malo ulja propirjajte sitno sjecakni crveni luk koji ste prethodno malo posolili da što prije omekša i pusti vodu. Šampinjone narežite na tanke listiće, te stavite ih pirjati na luk sve dok ne prestanu puštati vodu. Podlijte sa temeljcem te ostavite da prokuha i da se umak malo reducira. Za kraj dodajte grah iz konzerve, sušeni peršin, estragon i ostavite da se pirja oko 5 minuta. Pred sami kraj dodajte maslac i dobro promiješajte te začinite po ukusu. Kuhanu tjesteninu ocijedite i presipajte je u umak, te kao takvo jelo poslužite.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!