Sastojci za lovačku piletinu:
1 kg pilećih prsa
100 g slanine
2 srednje glavice crvenog luka
2 kisela vrhnja
1 čajna žlica senfa
500 g svježih šampinjona
sol, papar, Vegeta
Sastojci za rižu iz woka :
400 g riže
1 srednja glavica crvenog luka
300 g svježeg ili smrznutog graška
150 g kukuruza šećerca
2 l mesnog ili povrtnog temeljca
50 g maslaca
Sastojci za salatu od špinata :
300 g svježeg špinata
1 svježi mladi luk
Za dresing :
1 jušna žlica senfa
sok jednog limuna
1 jušna žlica bučinog ili maslinovog ulja
sol, papar
Postupak:
Piletinu i slaninu izrežite na sitnije kocke. Na malo ulja zažutite slaninu, te joj dodajte sitno sjeckani crveni luk i ostavite da se pirja sve dok luk ne postane staklast.
Dodajte piletinu narezanu na sitne kocke, te je pirjajte sve dok ne kalira ( pusti vodu i pobijeli ).
Dodajte šampinjone narezane na tanke listiće, te ih pirjajte sve dok ne puste vodu.
Podlijte sa vodom, te začinite i ostavite da se kuha oko 15-20 minuta. Pred sam kraj dodajte kiselo vrhnje i senf, te dobro promiješajte i ostavite da prokuha i da se umak dovoljno reducira.
Za rižu iz woka : Sitno nasjeckajte crveni luk,posolite ga, te ga na malo ulja dobro ispirjajte. Dodajte grašak, te pržite sve dok ne pusti vodu.
Na pirjani grašak dodajte rižu, te ju pržite sve dok ne počne "škripati". Podlijevajte ju povremeno sa vrućim temeljcem i kuhajte na laganoj vatri. Začinite, te pred sam kraj kuhanja dodajte kukuruz šećerac i maslac.
Za salatu od špinata :
U zdjelici pomiješajte ulje, senf, sol, papar, limunov sok. Mladi luk narežite na sitne kolutiće, a špinat na polovice. Prelijte dresingom, te lagano izmiješajte, te obilato posipajte sa mladim lukom.
U zdjelici pomiješajte ulje, senf, sol, papar, limunov sok. Mladi luk narežite na sitne kolutiće, a špinat na polovice. Prelijte dresingom, te lagano izmiješajte, te obilato posipajte sa mladim lukom.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!