Svi ste već uglavnom uvjerili kako musake možemo raditi pa skoro od svih
vrsta povrća. Tako je nastala i ova od tikvica koja među ostalim spada i
u one kategorije kada trebamo malo više izdvojiti vremena da bismo ih
napravili. Ova ja rađena bez beschamela i naravno kalorična i zasitna je
kao i sve druge musake, napravljena je i bez ikakvog mesa, te je kao
takva pogodna i za vegetarijance.
Sastojci :
1 kg tikvica
500 g sira trapista
Za paniranje :
Oštro brašno, jaja i krušne mrvice ( po potrebi )
Sastojci za šalšu :
2 srednje glavice crvenog luka
2 mala režnja češnja češnjaka
500 ml pasirane rajčice
1 konzerva pelata ili svježe rajčice
sol,šećer kristal i mješavina mediteranskih začina ( po ukusu )
Postupak:
Tikvice dobro operite, te ih narežite na duže trake.Posolite ih i stavite na kuhinjski ubrus kako bi upio nepotrebnu vodu i izvukao gorčinu iz njih. Svaki komad panirajte na bečki način. Za šalšu na malo ulja pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte pasiranu rajčicu i pelate, te ostavite da zakuha.
Dodajte sitno nasjeckani češnjak i sve navedene začine i ostavite da umak reducira.
U tepsiju u kojoj ćete zapeći tikvice prvo poslažite red pohanih tikvica, zatim šalše, pa red ribanog sira, opet tikvice i tako sve dok ne potrošite sve sastojke. Na vrh stavite zadnju šalšu i sir trapist kako tikvice tokom gratiniranja ne bi zagorjele ili se pretjerano osušile.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!