Evo jednih brzinskih brusketa koje će svi voljeti. Možete ih poslužiti za kojekakve zabave,catering-e, rođendane ili jednostavno obiteljsko okupljanje. Obožavam masline, te sam se odlučio napraviti masline u obliku paste sa maslinovim uljem i sa listovima maslačka. Od suhomesnatog sam upotrijebio buđolu, no Vi možete bilo koji drugi suhomesnati proizvod ukoliko nemate buđole.Što se tiče kruha općenito bruskete se prave sa francuskim kruhom, no meni je ostalo kruha starog 2 dana, te sam njega upotrijebio.
Sastojci :
3- 4 šnite kruha ( bez korice ili francuski kruh )
200 g crnih maslina
1 mali svežanj svježeg peršinovog lišća
4-5 šnita buđole ( tanko narezane )
150 maslačka ( samo listovi )
maslinovo ulje po potrebi
sol, crni mljeveni papar
........................
Postupak :
Kruhu odstranite korice, te ga narežite na tanke kriške.
Tepsiju za pečenje premažite tanjim slojem ulja,obložite masnim papirom, te na njega posložite izrezani kruh te stavite u pećnicu na 180C i pecite ga s obje strane sve dok ne dobije zlatnu boju i postane hruskav. Kruh isto tako možete i u tavici na malo maslinovog ulja prepeći sa obje strane, ukoliko ne želite ih pripremati u pećnici.
Za pripremu paste od crnih maslina najednostavnije će Vam biti ukoliko kupite masline bez koštica jer ćete si samim time olakšati daljnju pripremu i nećete morati puno pipljati oko toga.Svježi peršin odvojite od peteljki te ga narežite.
Masline stavite u blender i dodajte maslinovog ulja tek toliko da prekrije masline.Dodajte svježe peršinovo lišće.Izmiksajte ih, a pred sam kraj dodajte po ukus soli i mljevenog crnog papra, te još jednom dobro promiješajte.
Listove maslačka dobro operite pod vodom, te ih dobro posušite na kuhinjskom papiru.
Na svaku krišku kruha stavite namaz od maslina, listove maslačka, narezanu buđolu, te sve na samom kraju prelijte sa malo maslinovog ulja.
Bon Appétit
Salatu od maslačka nisam jako dugo jela, drago mi je što sam naišla na ovaj recept!
OdgovoriIzbriši