Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

ponedjeljak, 28. svibnja 2012.

Domaće maske iz kuhinje

S vremena na vrijeme pokazivati ću Vam kako možete što bolje iskorištavati određene namirnice  koje jednostavno bacate u smeće, no vidjeti će da se od svega može proizvesti nešto kreativno i korisno. 
Ovog puta je jedna domaća maska za lice koja je po meni jedna od boljih. Isto tako navesti ću i to da ne mora biti da će za svakog od Vas ova maska odgovarati jer ipak svi imamo različite tipove kože, no vrijedi svakako isprobati pa da uvjerite sami da li Vam odgovara ili ne. Zašto biste kupovali one precijenje kreme od kojih nema ama baš nikakve koristi, a rezultati su na nivou. Ova maska je vrsta pilinga koja uklanja mrtve stanice kože sa Vašeg lica. Maske se stavljaju na lice u vremenu od 19:30 do 20:00h jer tada nam se otvaraju pore na koži i maska ima najbolji učinak tada. Kako u ovu masku ide i bjelanjak pazite da tokom maske koju imate na licu ne radite nagle pokrete ili se ne smiješite jer maska neće odraditi svoju ulogu koja joj i je svrha. Isto tako gledajte da prije stavljanja maske na lice imate očišćeno lice bilo da je opranu u sapunu ili toploj vodi ili da ste lice očistili s mlijekom ili nekom kremom za lice. Masku slobodno nanesite i na dio vrata. Kao što možete vidjeti na fotografijama korišten je i svježi krastavac jer opušta, zateže i čisti lice. Slobodno sameljite veću količinu svježeg krastavca ( i to sa korom ) te ga pohranite u neku od staklenih boca, dobro zatvorite i kao takvo ostavite u hladnjaku.Tako ćete kad god poželite napraviti neku od domaćih maski imate gotove krastavce sa kojima se ne morate kasnije gnjaviti. Moji takvi krastavci su izdržali više od godinu dana u hladnjaku, nemam pojma zaista kako je to uspjelo. Nisu se uhvatile niti gljivice, niti plijesan u staklenkama. Masku skidajte sa mlakom do tople vode, kružnim pokretima isto kao i kada biste nanosili ovu masku i ne zaboravite na kraju staviti bilo koju hidratantnu kremu.Jedina mana ovim domaćim maskama je ta što im je rok trajanja kratak, no mislim i to možemo zaboraviti i prijeći preko toga kad vidimo rezultate ove maske.Ukoliko sam nešto zaboravio nadodati slobodno me nadopunite u komentarima, a sad se bacite na izradu svoje domaće maske za lice. ;)


Sastojci :

500 g svježih krastavaca
2 čajne žlice zelenog čaja
1 jušna žlica meda
1 dl mlijeka
2 jušne žlice izmiksanih svježih krastavaca
1 bjelanjak

.............................


Postupak :


Ukoliko pijete zeleni čaj nemojte bacati vrećice od čaja i njihov sadržaj u kantu za smeće. Ostavite ih vani da se dobro osuše, a njihov sadržaj samo pohranite u neku od plastičnih posuda. Vjerojatno svi znate ulogu i koja je njegova svrha. Sve o njemu imate detaljno opisano na Facebookovoj grupi.




      Krastavce narežite na ploške te ga usitnite sa štapnim mikserom ili samostojećim blenderom.



U manju posudu stavite kukuruznu palentu ( krupicu), dodajte bjelanjak, zeleni čaj,med,mlijeko i krastavce, te dobro izmiješajte.Smjesa Vam mora biti kao što je prikazano na fotografiji. Uzmite u obzir da će maska sa stajanjem puštati vodu, pa tako prije svakog nanošenja na lice masku dobro promiješajte, a zatim je nanesite na lice. Prekrijte je prozirnoj folijom i držite najviše 5-6 dana u hladnjaku.



Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)