Nakon završene srednje škole uglavnom sam započeo sa kuhanjem razno-raznih vrsta finih variva od povrća, a među njima je bilo i ovo od mrkve i cvjetače. Kako je bilo ljeto dok sam ovo varivo pripremao odlučio sam se za laganiju varijantu što znači da bude napravljeno bez ikakve vrste zaprške ili nekog drugog zgušnjivača već sam od propasirane polovice povrća ubacio u skuhano varivo. Vrlo jednostavno, ali i brzo se priprema, a i sam recept je pogodan za vegatarijance ali i vegance.Isto tako možete se odlučiti i za bilo koje druge vrste povrća.Svako varivo možete "obogatiti" sa temeljcima bilo da su kuhani od povrća ili mesa ( povrtni ili mesni temeljci ).
Sastojci :
500 g cvjetače
4 veće mrkve
4 veće glavice crvenog luka
1 l pilećeg ili povrtnog temeljca + 0,5 l vode
2 srednja korijena svježeg peršina
1 čajna žlica mljevene slatke paprike
sol i crni mljeveni papar po ukusu
..................................
Postupak :
Sastojci :
500 g cvjetače
4 veće mrkve
4 veće glavice crvenog luka
1 l pilećeg ili povrtnog temeljca + 0,5 l vode
2 srednja korijena svježeg peršina
1 čajna žlica mljevene slatke paprike
sol i crni mljeveni papar po ukusu
..................................
Postupak :
Crveni luk očistite i narežite ga na sitne kocke. Mrkvu i korijen peršina oljuštite te narežite na kolutiće, a cvjetaču nakidajte na sitnije cvjetiće. Kompletan normativ ovog recept podijelite na pola. Od polovice normativa ćete skuhati sve skupa, a zatim usitniti štapnim mikserom ili propasirati. Dok se sve to skuha drugu polovicu crvenog luka pirjajte na malo ulja sve dok ne postane staklast. Dodajte mrkvu i korijen peršina, te podlijete sa temeljcem i ostavite da zakuha. Dodajte začine, a zatim cvjetaču iskidanu na cvjetiće srednje veličine. Povrće koje ste prethodno skuhali usitnite ili propasirajte te ga dodajte ovom klasično pirjanom povrću, te ćete na taj način dobiti gušće, kvalitetnije, ukusnije i bolje varivo. Ostavite da još jednom dobro prokuha, te doradite ukus jela. Po želji možete poslužiti kiselo vrhnje i sezonsku salatu, a onima koje ovo varivo ne bude zasitno, uvijek možete posegnuti za nekakvim odreskom mesa.Poslužite još toplo.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!