Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

četvrtak, 24. svibnja 2012.

Hrenovke u krumpirovom omotaču s rižotom od povrća

Ne znam jednostavno kako bih ovo jelo nazvao, osim što Vam mogu reći da se radi o tijestu od krumpira ( isto kao i za domaće njoke ) koje je punjeno sa sirom trapistom i hrenovkama, a uz to sam napravio i rižoto od tikvica i mrkve u umaku od vrhnja za kuhanje.Ovo krumpirovo tijesto možete puniti i sa bilo kojom vrstom mesa. Veliki sam pobornik vrhnja za kuhanja, a o tome i zašto sam moći ćete pročitati u jednoj od mojih "oštrih" kolumni. Jednostavno kada više nemam inspiracije koristim vrhnje za kuhanje, a to ste vjerojatno i mogli vidjeti po svim mojim dosadašnjim objavljenim receptima. Vidjeti ćete i sami da ima dosta pipljanja oko ovoga, no na kraju balade svaka uložena minuta u ovo jelo isplatiti će Vam se.





Sastojci za krumpirovo tijesto :

1 kg krumpira ( i to žutog krumpira jer u njemu ima više škroba i nećete morati naknadno dodavati puno brašna )
200 g brašna
2 jaja
1/2 čajne žlice muškatnog oraščića u prahu
1 čajna žlica soli

........................................................................

Sastojci za rižoto od mrkve i tikvica :

500 g riže
3 srednje mrkve
2 srednje tikvice
1 veća glavica crvenog luka
500 ml vrhnja za kuhanje
sol i bijeli papar po ukusu

.........................................................................

Dodatno :

300 g sira trapista
1 pakiranje hrenovki ( oko 500 g )
jaja, oštro brašno i krušne mrvice po potrebiza paniranje

........................................................................

Postupak :

Krumpire dobro operite te ih stavite kuhati. Skuhane krumpire još vruće ogulite, te ih pomoću drobilice ili miksera usitnite. Dodajte muškatni oraščić, jaja i sol, a po potrebi brašno, te umijesite tijesto. Osobno ne volim u potpunosti izmiksati krumpir kad ih pravim za njoke, a to možete vidjeti i po fotografijama tijesta. Hrenovke skuhajte na klasičan način ili u mikrovalnoj, a sir trapist narežite na tanje ploške. Radnu površinu pobrašnite, a tijestoprvo podijelite na dva dijela. Razvaljajte na 1 cm debelo, te kako je prikazano na fotografijama izrežite. Na svaku izrezanu kocku prvo stavite 2 listića sira trapista, a zatim na to kuhane hrenovke koje ste prerezali na pola, a ukoliko želite veće komade možete staviti i hrenovke u cijelosti. Zarolajte, a rubove pritisnite prstima i dobro zatvorite kako sir ne izašao van tokom pohanja.




Odmah ih panirajte na klasični bečki način, u tavi na dubljoj masnoći s obje strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Tikvice i mrkvu dobro operite. Mrkvu ogulite, te oboje narežite na žlijen. Crveni luk narežite na sitne kocke te ga stavite pirjati na plitku masnoću sve dok ne postane staklast. Zatim dodajte mrkvu i tikvicu, te pirjajte sve dok oboje ne prestane puštati vodu. Prelijte sa vrhnjem za kuhanje.Rižu blanširajte samo malo u vodi, ocijedite i odmah prebacite u povrće i vrhnje za kuhanje.Posolite i poparite po ukusu i dalje kuhajte sve dok se tekućina u rižotu ne reducira. Rižoto mora biti kremast i sočan.Ukoliko ne volite tikvice možete od mrkve samo napraviti ovaj rižoto.
Oboje poslužite još toplo uz sezonsku salatu po izboru.




Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)