Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

utorak, 29. svibnja 2012.

Pommes iz pećnice


Vjerujem da je većina Vas već prije vidjela na deklaracijama smrznutog pomfrija ( French Fries-a ), postupke pripreme, a isto tako i postupak kako da ga ispečete u pećnici.Znam da nisam otkrio nikakvu toplu vodu, no kako je ovo blog o kulinarstvu i gastronomiji globalno smatram da i ovaj način pripreme krumpira trebam podijeliti s Vama. Ovakav način možete pripremiti ukoliko pazite na svoju prehranu i da ne unosite prevelike kalorije u Vaš organizam, ja nisam taj, no eto neka se na ovom blogu pronađe i ovakvo nešto. Isto tako vjerujem da ste mogli primijetiti kako je gotovi smrznuti pommes mastan sam po sebi. To samo tvornice mogu na taj način smrznuti krumpir na ovaj način i još da bude mastan. Određenu količinu rasporedite po masnom papiru za pečenje, poravnajte da budu svi ravnomjerno raspoređeni kako bi se krumpiri što bolje ispekli.Isto tako obratite pozornost i na to da stavite komade krumpira koji su podjednaki da Vam oni sitniji komadi tokom pečenja ne bi jako potamnili ili zagorjeli. U mojoj pećnici postoji opcija "gornji-donji grijač" - 200 C. Pekao se malo više od pola sata s time da tepsiju-pleh nisam okretao, niti sam pommes miješao tokom pečenja. Ukoliko volite hruskavije ostavite da se malo više zapeče sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Pred sam kraj pečenja pommes posipajte solju, a isto tako možete izmiješati, sol, vegetu ( ili neku mješavinu začina sličnoj njoj, a ima je ) i crnog mljevenog papra, te time posipati po pommesu, promiješati i poslužiti još toplo uz ketchup, majonezu ili neki drugi umak.

3 komentara:

  1. Nikada nisam pekla pomfri u rerni, eto, za mene je ovo novo. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Prije svega drago mi je da sam otkrila tvoj blog, jako zanimljivih recepata imaš, a ovaj pommes je jedan od njih. I za mene je ovo novi način koji mi se puno više sviđa od onog standardnog u ulju. Isprobavam !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Branka, drago mi je da Vam se sviđaju recepti! ;)

      Izbriši

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)