Vjerujem da je većina Vas već prije vidjela na deklaracijama smrznutog pomfrija ( French Fries-a ), postupke pripreme, a isto tako i postupak kako da ga ispečete u pećnici.Znam da nisam otkrio nikakvu toplu vodu, no kako je ovo blog o kulinarstvu i gastronomiji globalno smatram da i ovaj način pripreme krumpira trebam podijeliti s Vama. Ovakav način možete pripremiti ukoliko pazite na svoju prehranu i da ne unosite prevelike kalorije u Vaš organizam, ja nisam taj, no eto neka se na ovom blogu pronađe i ovakvo nešto. Isto tako vjerujem da ste mogli primijetiti kako je gotovi smrznuti pommes mastan sam po sebi. To samo tvornice mogu na taj način smrznuti krumpir na ovaj način i još da bude mastan. Određenu količinu rasporedite po masnom papiru za pečenje, poravnajte da budu svi ravnomjerno raspoređeni kako bi se krumpiri što bolje ispekli.Isto tako obratite pozornost i na to da stavite komade krumpira koji su podjednaki da Vam oni sitniji komadi tokom pečenja ne bi jako potamnili ili zagorjeli. U mojoj pećnici postoji opcija "gornji-donji grijač" - 200 C. Pekao se malo više od pola sata s time da tepsiju-pleh nisam okretao, niti sam pommes miješao tokom pečenja. Ukoliko volite hruskavije ostavite da se malo više zapeče sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Pred sam kraj pečenja pommes posipajte solju, a isto tako možete izmiješati, sol, vegetu ( ili neku mješavinu začina sličnoj njoj, a ima je ) i crnog mljevenog papra, te time posipati po pommesu, promiješati i poslužiti još toplo uz ketchup, majonezu ili neki drugi umak.
Vjerujem da je većina Vas već prije vidjela na deklaracijama smrznutog pomfrija ( French Fries-a ), postupke pripreme, a isto tako i postupak kako da ga ispečete u pećnici.Znam da nisam otkrio nikakvu toplu vodu, no kako je ovo blog o kulinarstvu i gastronomiji globalno smatram da i ovaj način pripreme krumpira trebam podijeliti s Vama. Ovakav način možete pripremiti ukoliko pazite na svoju prehranu i da ne unosite prevelike kalorije u Vaš organizam, ja nisam taj, no eto neka se na ovom blogu pronađe i ovakvo nešto. Isto tako vjerujem da ste mogli primijetiti kako je gotovi smrznuti pommes mastan sam po sebi. To samo tvornice mogu na taj način smrznuti krumpir na ovaj način i još da bude mastan. Određenu količinu rasporedite po masnom papiru za pečenje, poravnajte da budu svi ravnomjerno raspoređeni kako bi se krumpiri što bolje ispekli.Isto tako obratite pozornost i na to da stavite komade krumpira koji su podjednaki da Vam oni sitniji komadi tokom pečenja ne bi jako potamnili ili zagorjeli. U mojoj pećnici postoji opcija "gornji-donji grijač" - 200 C. Pekao se malo više od pola sata s time da tepsiju-pleh nisam okretao, niti sam pommes miješao tokom pečenja. Ukoliko volite hruskavije ostavite da se malo više zapeče sve dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Pred sam kraj pečenja pommes posipajte solju, a isto tako možete izmiješati, sol, vegetu ( ili neku mješavinu začina sličnoj njoj, a ima je ) i crnog mljevenog papra, te time posipati po pommesu, promiješati i poslužiti još toplo uz ketchup, majonezu ili neki drugi umak.
Nikada nisam pekla pomfri u rerni, eto, za mene je ovo novo. :)
OdgovoriIzbrišiPrije svega drago mi je da sam otkrila tvoj blog, jako zanimljivih recepata imaš, a ovaj pommes je jedan od njih. I za mene je ovo novi način koji mi se puno više sviđa od onog standardnog u ulju. Isprobavam !
OdgovoriIzbrišiHvala Branka, drago mi je da Vam se sviđaju recepti! ;)
Izbriši