Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

četvrtak, 3. svibnja 2012.

Savršeni prženi krumpir


Ne znam koliko se sjećate, no već smo imali ovakav recept za krumpir pripremljen na ovaj način pod receptom "Fish 'n chips", no jednostavno moram ga izdvojiti kao zasebnog i staviti pod grupu "prilozi". Istina je da ima malo više petljanja oko krumpira, no svaka uložena minuta u pripremi ovog krumpira na kraju će se isplatiti. Po mojem mišljenju niti jedan prženi ili pečeni krumpir nije ravan ovome. Ovakav prženi krumpir slažite na što veći tanjur, pladanj ili što već imate slično kao i musaku od krumpira kada slažete. To radim zato jer ukoliko pržene krumpire stavljam jedan na drugi upariti će se, neće biti hruskavi. Solim ih tek kad se isprže, a kad se ohlade prebacim ih u jednu posudu. Izvana su hruskavi,a iznutra kuhani. Možete ih kombinirati sa bilo kojim mesnim jelom, a kao dodatni "crunch" ( hrskavost ) ovog puta u smjesu od brašna i mljevene slatke paprike stavio sam i malo kukuruzne krupice. Ovaj krumpir sam radio za 1. maj u kombinaciji sa mesom na roštilju i paprikama u senfu.


Sastojci :

800 g očišćenog i oguljenog krumpira
250 g oštrog brašna
1 jušna žlica mljevene slatke paprike
pola jušne žlice kukuruzne krupice
sol po ukusu
ulje za prženje

Postupak:

Krumpire ogulite, te ih narežite na ploške i stavite kuhati oko 20 min. Procijedite ih i ostavite da se ohlade.
Brašno izmiješajte sa paprikom i kukuruznom palentom. Svaku plošku krumpira uvaljajte u mješavinu sa brašnom, te ih pržite u dubokom ulju sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i pred sam kraj ih posolite.





Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)