Evo još jednog mesa koje se prvo panira, prži, pa se kuha. Vrlo brzo se priprema, a možete ga poslužiti sa bilo kojim prilogom. Fotografije su opet malo lošije kvalitete jer su slikane mobitelom.
Sastojci :
700 g pilećih prsa
Sastojci za paniranje :
2 jaja
4 jušnih žlica brašna
voda i mlijeko po potrebi
prstohvat soli
Sastojci za umak od jogurta :
3,5 dl jogurta
1 dl mlijeka
pola jušne žlice sušenog vlasca
1 režanj češnja češnjaka
sol i bijeli mljeveni papar po ukusu
1 jušna žlica gustina
Postupak :
Pilećim prsima odstranite suvišnu masnoću i odvojite od kostiju. Svaki komad prsa narežite na veće filete. Za smjesu paniranja jaja dobro razradite sa mlijekom, dodajte brašno i sol te dobro umiješajte. Morate dobiti smjesu gušću od one smjese za palačinke. Svaki filet pilećih prsa prvo uvaljajte u brašno, zatim u smjesu, te ih pržite na plitkoj masnoći sa obje strane sve dok ne dobiju zlatno-žutu boju.Za umak od jogurta u posebnoj posudi ulijte jogurte, dodajte sve navedene začine i posolite po ukusu.Češnjak naribajte na sitnom ribežu ili ga jednostavno nasjeckajte na sitne kockice. Kad prokuha dodajte mlijeko razrađeno sa gustinom i ostavite da ukuha. Vratite pržena pileća prsa u umak i prokuhajte još oko 10 -tak minuta.Poslužite uz prilog koji Vam najbolje odgovara i što volite.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!