Kad je već pravo izvorno talijansko jelo, s toga i talijanski naziv. Za ovo jelo nisam čuo sve dok mi jedan kuhar s kojim sam radio nije rekao, ali i napravio koje smo dakako kasnije konzumirali. Obožavam ljutu i pikantnu hranu, a ove špagete sa chillijem dosta često pravim. Kod pripreme ovih špageta možete koristiti chilli koji god želite : sušeni, ili onaj u staklenkama kiseli, ali i slatke feferone ukoliko ne volite ljute isto tako možete zamijeniti s ovima. Špagete moraju biti kuhane al dente ( što znači "pod zub" da budu na pola kuhane ). Umak koji zapravo ne mogu nazvati umak jer to nije, ne smije je grijati na jakim temperaturama, već samo lagano ugrijati da bude mlako i to zbog maslinovog ulja, ali i češnjaka. Oboje jako brzo zagaraju i sa time pokvare kompletno jelo. Još jedna vrlo bitna stvar koju moram svima Vama naglasiti, a ta je da ne nasjedate na priče neukih ljudi kada Vam kažu da uklonite sjemenke iz paprike ( bilo da je svježa ili sušena ) jer će jelo biti ljuto! To je najveća glupost koju netko može izvaliti. Ljutina koja se nalazi u paprikama je samo u onim bijelim membranama unutrošnjati paprike i on se zove kapsaicin, te ukoliko se odlučite za sušene peperocine ili chilli pomirite se s tim da se nećete moći riješiti tih membrana, a ukoliko se odlučite za slatke ili ljute kisele feferone onda se posvetiti tome da uklonite te membrane, ali i sjemenke ukoliko ih ne volite, jer sjemenke se nalaze na tim membrana. Zato su ljudi u zabludi i lupetaju da su sjemenke ljute. Ništa jednostavnije, brže i ukusnije od ovoga. I za sam kraj ne zaboravite dodati tone i tone bilo koje vrste tvrdog sira i pripremite si tekućinu sa kojom ćete kasnije gasiti ovu ljutinu, naročito oni koji vole ljuta jela!;)
Sastojci :
600 g špageta
2 dl extra djevičanskog maslinovog ulja
3 režnja češnja češnjaka
5-6 malih sušenih peperocina
1 čajna žlica maslaca
1/2 čajne žlice sušenog bosiljka
................................................
Postupak :
Špagete skuhajte na klasični način ili po uputama na vrećici. Obično nemam običaj da tokom kuhanja bilo koje tjestenine dodajem ulje jer time dobivate samo dodatne kalorije. Bitno je tjesteninu kuhati na laganoj vatri, stalno miješajući i da bude kuhana al dente.
Sastojci :
600 g špageta
2 dl extra djevičanskog maslinovog ulja
3 režnja češnja češnjaka
5-6 malih sušenih peperocina
1 čajna žlica maslaca
1/2 čajne žlice sušenog bosiljka
................................................
Postupak :
Špagete skuhajte na klasični način ili po uputama na vrećici. Obično nemam običaj da tokom kuhanja bilo koje tjestenine dodajem ulje jer time dobivate samo dodatne kalorije. Bitno je tjesteninu kuhati na laganoj vatri, stalno miješajući i da bude kuhana al dente.
U posebnoj tavi ulijte maslinovo ulje i dodajte maslac. Sušene peperocine prepolovite ili ostavite u komadu, kako hoćete. Sve zagrijte na slaboj vatri, a zatim je ugasite, te dodajte naribani češnjak.Ostavite tako da odstoji oko 5 minuta najviše kako biste dobili aromatično ulje.
Skuhane špagete prebacite u tavu u kojoj ste dobili aromatizirano ulje, miješajte na vrlo slaboj vatri, posolite po ukusu, te ih još vrlo krako zagrijte.
Prebacite u tanjur za posluživanje i naribajte parmezanom ili nekim drugim tvrđim sirom, te uživajte! ;)
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!