Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

petak, 29. lipnja 2012.

"Granatirmaš" juha

Možda će većina Vas reći ili pomisliti kako je ovo bezvezan i besmislen recept, no kad već objavljujem recepte isto tako i ovaj želim, pa neka se nađe. Zasigurno se sjećate granatirmaša koji sam ne tako davno objavio, a isto tako i humusa kojega mi je ostalo viška pa sam se odlučio da ga ukomponiram s ovom juhom, što vi dakako ne morate.Vrlo jednostavna i za tren oka juha i kad se zaželite neke od juha.Sad je došao red i na juhu od njega. Dok sam bio mali kad god se pravio granatirmaš morala je biti i juha od njega. Dok nisam imao pojma o kuharstvu uvijek sam se pitao kako moja mama pravi tako finu juhu, no nisam se nikad sjetio da je pitam kako je radi. Ovu juhu ne morate striktno raditi kad pravite granatirmaš. Možete skuhati i manju količinu krumpira. Crveni luk pirjati do zlatno-smeđe boje, te ga pomiješati s temeljcem ukoliko ga imate ili s običnom vodom, te ga dalje pripremati kako već radite.


Sastojci :

4 - 5 jušnih žlica gotovog nadjeva za granatirmaš ( ili kako sam već naveo u uvodu )
1,5 jušna žlica gotovog humusa ( nije opcija )
0,5 dl vode ( ili mesnog, povrtnog temeljca )
soli i vegete po ukusu

........................................................

Postupak :

Nadjev za granatirmaš i humus dodajte u posebnu posudu. Podlijete s vodom, te dodajte začine i ostavite da dobro ukuha. Po želji možete ukuhati i bilo koju vrstu tjestenine za juhu, dodati krutone i sl.



Bon Appétit

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)