Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

nedjelja, 17. lipnja 2012.

Parfe kesten torta

Vrlo jednostavan i brz recept za ovu tortu od kestena. Umjesto kestena možete i krumpire dodati, baš kao što sam radio jednu takvu sličnu tortu. Ovo je za mene parfe torta jer sam alergičan kad vidim želatinu u receptima, bilo da je u prahu ili listićima, ukoliko je nemoguće bez nje napraviti neke od slastica onda posežem k njoj. Kako je ovo jedna od torti koje sam radio u hotelu držali smo se uvijek jednog normativa i recepta za biskvitno tijesto, pa je tako čokoladna gotovo pa slična, osim nadjev naravno koji je ovog puta naravno drugačiji.Recept je od moje slastičarke, iz njezinih bilježaka za torte.



Sastojci za biskvitno tijesto :

10 jaja ( po mogućnosti domaćih )
10 jušnih žlica glatkog brašna
10 jušnih žlica šećera kristala
1 vrećica p.p.
mlijeka po potrebi

............................................

Sastojci za nadjev :

600 g zaslađenog kesten pirea
350 ml slatkog vrhnja za šlag
1 jušna žlica tekuće arome od vanilije
1 jušna žlica ruma za kolače
4 jušne žlice šećera u prahu

............................................

Dodatni sastojci :

3 jušne žlice ruma za kolače
2 dl mlijeka
500 ml slatkog vrhnja za šlag
200 g zaslađenog kestena ( za garniranje )
maslac za premazivanje kalupa
1/2 jušne žlice glatkog brašna

............................................



Postupak :


Brašno prosijte s praškom za pecivo. Jaja mutite sa šećerom sve dok smjesa ne postane gusta, homogena i pjenasta i sve dok se šećer ne otopi. Prosijano brašno dodajte u izmućena jaja i dodajte mlijeka po potrebi. Okrugli kalup premažite maslacem, te posipajte brašnom. Dobro protresite kako bi se stijenke kalupa obuhvatile brašnom.Pecite u prethodno zagrijanoj  pećnici na 180 C  oko 40-tak minuta ili dok biskvite ne dobije laganu zlatno-smeđu koricu. Ostavite ga u okruglom kalupu da biskvit ohladi, a zatim ga izrežite na tri jedna dijela. Mlijeko i rum pomiješajte, te njime lagano natopite svaki dio biskvita, no pripazite da ih ne namočite previše  kako se ne bi raspali.
Kesten pomiješajte sa štaub šećerom, a zatim dodajte rum i aromu vanilije. Slatko vrhnje istucite u šlag pazeći da ga ne izmiksate previše jer ćete u protivnom dobiti maslac. Slatko tučeno vrhnje posteno dodavajte u kesten i miješajte nadjev "podižući " ga kako biste utisnuli u kremu zrak.
Prvi dio biskvite vratite natrag u kalup( rajf, obruč ), zatim stavite prvi dio nadjeva, opet biskvit i tako sve dok ne završite s biskvitnim tijestom. Vratite natrag u hladnjak najviše pola sata da odstoji, a zatim je premažite s dodatnim slatkim vrhnjem za šlag ili onim šlag pjenama iz vrećice, ovisno što volite i kako ste naučili i naviknuli se. Po sredini posipajte naribani kesten. Ostavite najbolje preko noći kako bi se arome što bolje povezale i kako bi biskvit bio što mekši.






Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)