![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIdyTctW7yv0cTuTk6gsHbwpqJKdSgTTwcBfthYIgDoA_Byu1mw4faf5gkGWcTBR4c6fLkjOUod5g2cVLLE5IewolGClIVTw3IR6Hn2tEl1iOS8gTyzVxDBBDagEgQ2qguQlgbc8fxGhNQ/s400/slika+002.jpg)
Sastojci :
6 kg višanja
8 l vode
9 - 10 kg šećera kristala ( ista stvar kao i s limunskom kiselinom, ovisi da li više volite slađe ili manje slađe sokove )
300 g limunske kiseline ( manje, više ovisno volite li da je sok više kiseliji ili ne )
...................................................................
Postupak :
Kao što sam u svim receptima za zimnicu naveo posvetite se sterilizaciji staklenki i čepova. Pazite da su čepovi odgovarajući kako sokovi tokom skladištenja ne bi došli u doticaj sa zrakom.Višnjama uklonite peteljke, te ih dobro operite. Kuhajte ih u nezašećenoj vodi, najviše 45 minuta ili sve dok kaliraju i puste sokove. Procijedite ih, a tu vodu sa sokom prebacite natrag u posudu u kojoj ste kuhali višnje, dodajte šećer i kuhajte još oko pola sata najviše. Maknite s vatre i vruće direktno sipajte u boce-staklenke. Od "mesa" višanja možete napraviti vrlo ukusni džem ili ih jednostavno spremiti u duboki zamrzivač te od njih praviti razno-razne slastice. Bitno je da napomenem da direktno kad sipate sok u staklenke da ih okrenete naopačke da odstoje i ohlade se. Na taj način napraviti će se dodatna pasterizacija i nema straha da će sokovi i kompletna zimnica koju pripremate pokvariti. Sok od bazge sam radio na taj način i to bez ikakvih konzervansa i limunske kiseline i još uvijek se drži.
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!