Sastojci za biskvitno tijesto :
10 jaja ( po mogućnosti domaćih )
10 jušnih žlica glatkog brašna
10 jušnih žlica šećera kristala
1,5 žlica gorkog kakaa
1 p.p
prstohvat soli
mlijeka po potrebi
...........................................
Sastojci za kremu :
200 g čokolade za kuhanje
200 mliječne čokolade
1,5 dl slatkog vrhnja ( za šlag )
2 jušne žlice vanilin šećera
1/2 čajne žlice soli
...........................................
Dodatno :
slatko vrhnje - šlag ( za dekoriranje )
rum i mlijeko ( po potrebi i za natopiti gotove kore )
dekorativno biskvitno tijesto ( ovo je link na kojem sam već objavio kako se radi )
...........................................
Postupak :
Brašno prosijte s praškom za pecivo. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke pjenasto istucite da dobijete gustu i homogenu smjesu, a zatim umiješajte kakao i prosijano brašno. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, te ga lagano umiješajte u prvu smjesu. Biskvitno tijesto prebacite u pleh koji ste prethodno obložili masnim papirom za pečenje, te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 C oko 40, tak minuta. Prvi 15 min vrata pećnice se ne smiju otvarati kako biskvit ne bi pao. Biskvit je gotov ako na drvenoj čačkalici ne ostane dio tijesta, ili osluškivanjem ( ukoliko ne cvrči znači da je gotovo ).
Čokoladu razlomite, te je ubacite u jednu dublju posudu i otapajte je na pari. Voda koja se nalazi dolje ne smije kuhati, već lagano strujati. U slatko vrhnje dodajte vanilin šećer, te ga izmiksajte. Pazite da ga previše ne razradite jer ćete u protivnom dobiti maslac. Poluohlađenu čokoladu malo posolite, a zatim je sjedinite s otopljenom čokoladom. Miješajte na način da prebacujete pomoću spatule kremu jer u kremu treba utisnuti zrak i tako sve dok ne dobijete kompaktnu i homogenu smjesu.
Biskvitno tijesto podijelite na tri dijela. Svaku koru malo namočite s kombinacijom mlijeka i ruma. Kalup u kojemu ste pekli biskvitno tijesto vratite natrag u taj pleh, rajf ( bilo da je okruglog ili kockastog oblika ), zatim stavite prvi sloj kreme, opet biskvit i tako dok ne potrošite biskvit i kremu. Ukoliko Vam ostane viška kreme možete na kraju s njom dekorirati vrh torte. Što se tiče onog dekorativnog biskvita ono se reže kad se ispeče i stavlja se prva originalna kora, zatim sa strane kalupa-rajfa ide dekorativno biskvitno tijesto, krema, pa opet biskvit i opet isto tako sve dok se ne potroše svi gotovi sastojci. Po želji gotovu tortu možete preliti čokoladnom glazurom.
Realmente exquisito y muy bello una tentación al paladar,abrazos y abrazos.
OdgovoriIzbriši