Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

utorak, 11. kolovoza 2015.

[Liz,liz :] Popsicle


Prije nego li objavim preostala dva recepta ; lažnu pitu od sira i macaronse evo nečega malo drugačijeg i nesvakidašnje, no opet popularno, zanimljivo i efektivno za ovo doba godine.


A sad nešto malo o ovim smrznutim lizalicama iliti popsicle-sima kako bi u Americi ih zvali. Prije par tjedana u jednoj trgovini tata mi je kupio lubenicu koja uopće nije bila slatka, a još ka tome već je lagano počela u unutrašnjosti trunuti. Razmišljao sam si tokom dana što da napravim s njom jer je zaista bila nikakva i tako sam se odlučio na sok od lubenice i smrznute lizalice. 

Priprema svega toga ne može biti brža ni kada biste to htjeli, no opet dobili ste nešto nesvakidašnje i za određenu publiku nešto novo, zanimljivo i kreativno. Aromatizirani  šećerni sirup ne bih niti stavljao da je lubenica imala normalni okus i da je bila slatka, no ukoliko budete imali više sreće nego li ja, šećer jednostavno izbacite. Posudice za popsicles nisam koristio otkako sam ih kupio, pa sam došao na ideju da ih napokon sprovedem u djelo i unesem još dodatnosti i živosti na ovom blogu. 


Potrebni sastojci :

  • 1 l soka od lubenice

Sastojci potrebni za aromatizirani šećerni sirup :

  • 500 ml vode ( koristio sam svoju magnetiziranu )
  • 150 g šećera kristala
  • polovica limuna ( koristio sam bio limun - dobio od jedne prijateljice )
  • 1 čajna žličica sušene korice ( od mandarine, jabuke, naranče - (optimalno))
  • 1 veća grančica svježe mente ( imam je u svojem vrtu )


Postupak :

U manji lončić ubacite vodu, dodajte šećera i sve navedene sastojke. U nedostatku istoga možete koristiti limun, mentu ili bilo što drugo što imate kod kuće. Varijacija na ovaj aromatizirani sirup je veliki, pa si dajte dušu na volju i ovisno što volite.
Stavite na štednjak i kuhajte cca 5-7 minuta. 


Maknite s štednjaka i ostavite da se aromatizirani sirup malo ohladi. Što se dodavanja korica tiče, možete slobodno dodati i malo više jer je lubenicu malo teže zamaskirati s drugim dodatcima.

Dok se sirup hladi u međuvremenu lubenicu narežite na kriške, te meso dodajte u multipraktik ili je usitnite s štapnim mikserom. Osobno nisam vadio koštice iz lubenice jer su navodno jako zdrave i ne smeta mi ako mi se zalijepi za nepce ili da ih pojedem pa sam ih ostavljao. 

U sok od lubenice ubacite sirup, te ga dobro promiješajte. Po želji možete sok direktno natočiti u izdubljenu lubenicu, dobro ohladiti i pred serviranja ubaciti kockice leda i plastične slamke. Odlična stvar za razno-razne party-e. :) 

Gotovi i pripremljeni sok ubacite u posudice za sladoled i ostaviti u dubokom zamrzivaču nekoliko sati da se smrzne. 



Netom prije vađanja iz posudica malo ih pređite s vrućom vodom iz slavine kako biste ih što jednostavnije mogli izvaditi iz kalupa. I to je to! :) 












2 komentara:

  1. Znači tak, spavate na lovi... Još da znaju da si dobio na lotu! :D
    Popsicle ti fora izgledaju, sigurno su bili super osvježavajući za ove sparne dane...

    OdgovoriIzbriši
  2. Samo da znaš na kakvoj lovi spavamo! :D :D Lako kad imam sponzore. :P Obožavam te vodene i ledene lizalice, a lubenice nikakve, pa rekoh da nešto iskemijam s njima. :)

    OdgovoriIzbriši

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)