Sastojci:
1 kg pilećih jetrica
300 g slanine tanko narezane ( ili pršuta ili pancete)
........................................
Smjesa za pohane jetrice:
2 jaja
6 jušnih žlica brašna
pola čajne žlice soli
1 jušna žlica šećera kristala
- mlijeka po potrebi ( uglavnom da dobijete tijesto malo gušće od smjese za palačinke )
..............................................................................................
Potrebni sastojci za namaz od graha:
500 g graha ( preko noći nakvašenog, kako biste ubrzali sam proces i koncept kuhanja
2 veće glavice crvenog luka
150 g svježe mrkve
3-4 režnja češnja češnjaka
1 čajna žlica mljevenog papra
pola čajne žlice mljevene slatke paprike ( možete i ljute ili chillija, kako tko voli )
svježe peršinovo lišće
sol
.............................................................................................
Postupak:
Pileće jetrice očistite od žilica i suvišne masnoće,operite ih ih pod mlazom vodom i osušite sa kuhinjskim ubrusom ( papirom ). Pola kilograma jetrice ostavite za pohanje, a drugu polovicu za pečenje. Jetrice omotajte sa slaninom (pancetom ili pršutom ) i nabodite ih na čačkalice.(Drvene čačkalice prethodno natopite u malo vode kako tokom pečenje ne bi izgorjele).
Za namaz od graha:
Baš super,probat ćemo.
OdgovoriIzbriši