Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

petak, 30. ožujka 2012.

Pileće jetrice na dva načina s namazom od graha




Sastojci:

1 kg pilećih jetrica
300 g slanine tanko narezane ( ili pršuta ili pancete)

........................................
Smjesa za pohane jetrice:

2 jaja
6 jušnih žlica brašna
pola čajne žlice soli
1 jušna žlica šećera kristala
- mlijeka po potrebi ( uglavnom da dobijete tijesto malo gušće od smjese za palačinke )

..............................................................................................

Potrebni sastojci za namaz od graha:

500 g graha ( preko noći nakvašenog, kako biste ubrzali sam proces i koncept kuhanja
2 veće glavice crvenog luka
150 g svježe mrkve
3-4 režnja češnja češnjaka
1 čajna žlica mljevenog papra
pola čajne žlice mljevene slatke paprike ( možete i ljute ili chillija, kako tko voli )
svježe peršinovo lišće
sol

.............................................................................................

Postupak:

Pileće jetrice očistite od žilica i suvišne masnoće,operite ih ih pod mlazom vodom i osušite sa kuhinjskim ubrusom ( papirom ). Pola kilograma jetrice ostavite za pohanje, a drugu polovicu za pečenje. Jetrice omotajte sa slaninom (pancetom ili pršutom ) i nabodite ih na čačkalice.(Drvene čačkalice prethodno natopite u malo vode kako tokom pečenje ne bi izgorjele).


Pecite ih na plitkoj masnoći sve dok ne dobiju zlatno-žutu boju.


Napravite smjesu sličnu kao i za palačinke, no malo gušću , te svaku jetricu prvo uvaljajte u brašno, a zatim u gotovu smjesu ( pariška smjesa ), te ih ispohajte.


Za namaz od graha:


Na plitkoj masnoći ispirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Dodajte mu mrkvu izrezanu na sitne kocke, te pirjajte oko 5-10 minuta. Dodajte prethodno preko noći namočen grah i podlijte sa vodom i ostavite da se kuha. Kad je grah skuhan, sve procijedite, no ostavite dio vode ( oko 2 dl najviše), jer će Vam trebati za kasnije. Grah i mrkvu usitnite u blenderu ili pomoću štapnog miksera, te im dodajte papar i češnjak, te mljevenu papriku i svježe peršinovo lišće.


Pred sam kraj  u namaz dodajte malo vode ( 2dl) u kojoj se kuhao grah, te začinite i doradite po svojem guštu. Namaz kao takav može stajati 3-4 dana u hladnjaku,a možete ga jesti i kao namaz na kruhu, poslužiti uz krekere, štapiće i sl. Dajte si mašti na volju!


Bon Appétit


1 komentar:

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)