Zasigurno se pitate zašto se zovu " u sendviču"?! To je zato jer se svaka tikvica premazuje sa margarinom na koji ide šunka i sir trapist, pa mu je zato i naziv "Tikvice u sendviču". Tikvice na ovakav način su mi jedne od dražih. Zaista ih je jednostavno napraviti, a sam okus njih je zagarantirano savršen.
Sastojci za tikvice:
800g tikvica
300 g šunke za pizzu
200 g sira trapista
margarin za jelo ( ovisno o količini tikvica, toliko ćete trebati margarina da premažete po svaku tikvicu i polijepite ih sa drugom tikvicom.
Za paniranje:
To ćete uglavnom vidjeti koliko Vam po potrebi treba brašna, jaja i krušnih mrvica. Bitna stavka je ta da tikvice morate dva puta panirati kako nadjev iz njih ne bi izašao van.
Postupak:
Tikvice narežite ukoso kako biste dobili duže komade i gledajte da dobijete parni broj kako biste ih sve spojili. Vrlo malo ih posolite i ostavite na papirnatom ručniku kako bi se ocijedile od suviše vode i kako bi iz njih izašla gorčina. Šunku i sir trapist narežite na sitnije kocke. Svaku tikvicu premažite sa malo margarina, a na njega poslažite prvo šunku, a zatim sir i spojite sa drugom tikvicom ( koju niste premazali margarinom ).Panirajte na bečki način i to dva puta, te ih pržite u dubokom ulju sve dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
Sastojci za gratinirano povrće :
1 kg carske mješavine
3 kisela vrhnja
2 dl mlijeka
2 jaja
krušne mrvice za posipanje
sol, papar, Vegeta
Postupak:
Carsku mješavinu skuhajte na pola ( al dente ). Kiselo vrhnje dobro razradite sa jajima, te im dodajte mlijeko i začine. Vatrostalnu posudu premažite sa malo ulja, te na to posipajte malo krušnih mrvica kako povrće Vam ne bi zagorjelo i jako se zapeklo. Poslažite na to kuhano povrće, te prelijte sa sa smjesom od kiselog vrhnja i gratinirajte u pećnici na 180C oko 30-45 minuta ili sve dok ne poprimi zlatno-žutu boju.
Sastojci za tikvice:
800g tikvica
300 g šunke za pizzu
200 g sira trapista
margarin za jelo ( ovisno o količini tikvica, toliko ćete trebati margarina da premažete po svaku tikvicu i polijepite ih sa drugom tikvicom.
Za paniranje:
To ćete uglavnom vidjeti koliko Vam po potrebi treba brašna, jaja i krušnih mrvica. Bitna stavka je ta da tikvice morate dva puta panirati kako nadjev iz njih ne bi izašao van.
Postupak:
Tikvice narežite ukoso kako biste dobili duže komade i gledajte da dobijete parni broj kako biste ih sve spojili. Vrlo malo ih posolite i ostavite na papirnatom ručniku kako bi se ocijedile od suviše vode i kako bi iz njih izašla gorčina. Šunku i sir trapist narežite na sitnije kocke. Svaku tikvicu premažite sa malo margarina, a na njega poslažite prvo šunku, a zatim sir i spojite sa drugom tikvicom ( koju niste premazali margarinom ).Panirajte na bečki način i to dva puta, te ih pržite u dubokom ulju sve dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
Sastojci za gratinirano povrće :
1 kg carske mješavine
3 kisela vrhnja
2 dl mlijeka
2 jaja
krušne mrvice za posipanje
sol, papar, Vegeta
Postupak:
Carsku mješavinu skuhajte na pola ( al dente ). Kiselo vrhnje dobro razradite sa jajima, te im dodajte mlijeko i začine. Vatrostalnu posudu premažite sa malo ulja, te na to posipajte malo krušnih mrvica kako povrće Vam ne bi zagorjelo i jako se zapeklo. Poslažite na to kuhano povrće, te prelijte sa sa smjesom od kiselog vrhnja i gratinirajte u pećnici na 180C oko 30-45 minuta ili sve dok ne poprimi zlatno-žutu boju.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!