Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

subota, 31. ožujka 2012.

Piletina na španjolski s narančama

Ukoliko ste veliki gurman i volite eksperimentirati, onda je ovo pravi recept za Vas. Jednostavno mi je na neki način dosadila priprema svakidašnjih jela, te sam odlučio za jedan ručak napraviti nešto novije, nešto što nismo do sada probali.Ukoliko ne volite kombinacije mesa sa voćem, tada voće možete izbaciti iz recepta, na Vama je. Mogu samo reći da je kompletno jelo bilo ukusno, piletina se topila u ustima, a naranče daju savršenu i osvježavajuću notu ovom cijelom jelu.

Sastojci:

1 kg piletine ( batkovi i nadbatkovi )
300-400 g polusušene kobasice ( ja sam koristio pučku )
1 kg očišćenog, oguljenog i na ploške narezanog krumpira
2 glavice ljubičastog luka
100 g slanine narezane na sitne kocke
2 pune čajne žlice naribane narančine korice
2 jušne žlice mediteranske mješavine začina
1 jušna žlica origana
1 čajna žlica mljevenog papra
sol
ulje po potrebi

.........................................

Postupak: 

Krumpire posolite i ostavite ih da malo puste vodu. Kobasice narežite na kocke srednje veličine. Piletini odvojite batkove od nadbatkova, posolite ih, poparite, dodajte origana i mediteransku mješavinu začina.Poslažite je u tepsiju za pečenje.



Piletinu prekrijte sa krumpirima, dodajte kobasicu, slaninu, sitno sjeckani ljubičasti luk. Posipajte sa još malo mediteranske mješavine začina, paprom i origanom. Na samom kraju dodajte po vrhu po piletini i krumpiru naribanu narančinu koru i podlijte sa uljem.



Prekrijte aluminijskom folijom i stavite u već prethodnu zagrijanu pećnicu i ostavite da sve skupa skuha na pari oko 30-45 min. Skinite foliju, lagano sve izmiješajte i vratite natrag u pećnicu i pecite dok sve ne bude gotovo i zapečeno. Tokom pečenja trebate pripaziti na kobasice jer one vrlo lako zagore i jako se zapeku, pa s vremena na vrijeme tokom pečenje preokrećite piletinu, kobasicu i krumpire.
Ovo je samostalno jelo koje možete jesti uz bilo kakvu sezonsku salatu. Kao preporuku na ovaj originalni recept uz ovo jelo jedu se naranče bez ikakve salate, a i kruh Vam nije potreban jer je jelo kao ovo kompletno i dosta zasitno.



Bon Appétit
  

Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)