Kako krumpira nikada dosta evo još jednog recepta, pa nećete moći kasnije reći kako ne znate što biste od priloga jer su Vam većina dosadila i postala monotona. Ukoliko imate jedno od kvalitetnijih posuđa ovaj krumpir će biti završen za cca 20 minuta. Zamjeniti pržene i pohane priloge i pripremite ovaj brzinski i ukusniji prilog.
Sastojci :
500 g oguljenog i očišćenog krumpira
svježe sjeckano peršinovo lišće
50 g maslaca
ulje i voda po potrebi
sol
Postupak :
Krumpir ogulite, te ga narežite. Zagrijte posudu ( tava u mojem slučaju ). Krumpire posolite i ostavite ih da puste vodu i škrob. U zagrijanu tavu dodajte ulje, a njega krumpire, te ga pirjajte poklopljenog. Povremeno ga promiješajte i dolijevajte vodu. Pred kraj dodajte sitno sjeckano peršinovo lišće. Krumpir mora biti sočan i poželjno je da na dnu tave malo "uhvati" - zagori jer time ćete poboljšati sam okus krumpira. Pred sam kraj dodajte sitno narezani maslac i posolite ga po ukusu.
Ovo je obični krumpir naglo sotiran na plitkoj masnoći :
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!