Još jedan recept u nizu koji nije pretjerano skup, za svačiji je džep i svakome bi se ovakvo nešto moglo svidjeti :
Sastojci za pileće ražnjiće:
1 kg pilećih prsa
2 manje glavice crvenog luka
1 crvena svježa paprika
1 žuta svježa paprike
štapići za ražnjiće
Sastojci za tikvice :
1 kg tikvica
krušne mrvice po potrebi
mljevena slatka paprika, bosiljak, origano
Postupak :
Pilećim prsima odstranite suvišnu masnoću, te ju narežite na manje kocke. Paprike i crveni luk također narežite na manje kocke. Drvene štapiće prepolovite.Nabadajte na drvene štapiće prvo piletinu, pa paprike i tako sve dok ne potrošite sve sastojke. Pecite ih na plitkoj masnoći, okretajući ih sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Sastojci za pileće ražnjiće:
1 kg pilećih prsa
2 manje glavice crvenog luka
1 crvena svježa paprika
1 žuta svježa paprike
štapići za ražnjiće
Sastojci za tikvice :
1 kg tikvica
krušne mrvice po potrebi
mljevena slatka paprika, bosiljak, origano
Postupak :
Pilećim prsima odstranite suvišnu masnoću, te ju narežite na manje kocke. Paprike i crveni luk također narežite na manje kocke. Drvene štapiće prepolovite.Nabadajte na drvene štapiće prvo piletinu, pa paprike i tako sve dok ne potrošite sve sastojke. Pecite ih na plitkoj masnoći, okretajući ih sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Tikvice dobro operite te ih narežite na dugačke trake. Krušne mrvice pomiješajte sa svim začinima, te svaku traku tikvice uvaljajte u krušne mrvice, te ih pržite na plitkoj masnoći sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!