Adbox

Mmmmm....nešto fino miriše...

Mmmmm....nešto fino miriše...
Pretražite nešto po svojem guštu

nedjelja, 22. travnja 2012.

Ukiseljena domaća cikla

Mislim da nema bolje cikle od one domaće, pa i svih domaćih recepata uglavnom. Većinu gotove ukiseljene cikle koju danas možemo kupiti je po mojem mišljenju jer uglavnom su pretvrde, prekisele i jako loše očišćene. Ova cikla je rađena po receptu moje mame.Recept je čista 10-tka, ne zato jer ju je moja mama radila već nisam tražio i kopao recepte po internetu već sam se jednostavno odlučio za ovaj recept. Ovo je recept za ciklu u koju možete vrlo malo dodati vode ukoliko želite, ja nisam, jer ne volim kad povrće pliva u vodi. Cikla kada je začinite sama od sebe će početi puštati sok i to je sasvim dovoljno.

Sastojci :

5 kg cikle
10 jušnih žlica šećera kristala
5 jušnih žlica soli
1/2 konzervansa
4 dl alkoholnog octa

Postupak :

Ciklu dobro operite, te ju kuhajte cca 2 sata. Poluohlađenu je ogulite i izrežite na kolutove. Sve navedene začine posipajte po cikli, povremeno promiješajte i ostavite da odstoji 12 sati. Stavljajte ih u sterilizirane staklene koje imaju odgovarajaću poklopac, ukrasite dekorativnim papirom i povežite gumicama.






Nema komentara:

Objavi komentar

Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".

A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.

Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)




If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.

And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.

Now, let’s go have some fun in the kitchen!

© All rights reserved to Moderna kuhinja 2012.-2021. . Pokreće Blogger.

Javite se

Naziv

e-pošta *

Poruka *

Moderna kuhinja - na moj način
Very Good Recipes
My recipes are on
Very Good Recipes

Ukupno prikaza stranice

Autorska prava - ne kradi da ti ne bi prisjelo!

Copyright ©Moderna kuhinja-na moj način (Igor Hranić).

 Svi tekstovi i fotografije objavljeni na ovoj stranici su vlasništvo autora. Zabranjeno je bez suglasnosti autora preuzimati tekstove i fotografije. 
Za sve tekstove i fotografije koje biste voljeli preuzeti, molim Vas da me kontaktirate na: modernakuhinjanamojnacin@gmail.com
Creative Commons licenca

Oni koji me redovite prate ;)