Ribu u foliju možete zaista kombinirati sa svime i svačime. Ona će jednostavno pokupiti sve začine i namirnice sa kojima se kombinira. Kombinirao sam je sa svježim peršinovim lišćem, mrkvom,crvenim lukom i limunom. Dajte si maštu na volju i kreirajte ovo jelo na svoj način.
Sastojci :
500 g filea oslića
150 mrkve
1 limun
1 svežanj svježeg peršinovog lišća
1 dl bijelog vina
1 čajna žlica krupne morske soli
1 srednja glavica crvenog luka
Postupak:
Odmrznite filee oslića, te pomoću kuhinjskog ručnika/ubrusa pokupite svu nepotrebnu vodu, utapkavajući po filetima oslića. Mrvkvu narežite na tanke listiće, crveni luk na žlijen, limun na kolutiće, a peršinovo lišće odvojite na manje komade. Filete oslića posolite i ostavite da malo odstoje. Tepsiju u kojoj ćete peći oslića složite prvi dio dugačke folije. Složite filete, te na njega stavite peršinovo lišće, limun i mrkvu. Podlijte sa malo vina, te aluminijsku foliju dobro zatvorite sa svih strana kako "toć"/sok od pečenja ne bi curio van. Na nekoliko mjesta foliju probušite pomoću drvene čačkalice i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 C. Poslužite uz krumpir ili blitvu, kašicu od krumpira,uz pečene ili pržene krumpire i sl. Toć koji ostane možete upotrijebiti kao preljev po prilozima ili samo ga preliti po filetima ribe tokom posluživanja ovog jela.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!