Tjestenine nikada dosta, pa evo još jednog brzog i ukusnog recepta sa gljivama ( bukovača i šampinjonima ) i piletinom u vrhnju. Opet napominjen ukoliko imate začin estragon svakako ga dodajte u jelo, naročito ako radite jela sa gljivama. Uvjeriti ćete se kako savršeno idu skupa te dvije kombinacije.
Sastojci :
500 g tjestenine
250 g šampinjona
250 g bukovača
400 g pilećih prsa
2 srednje glavice crvenog luka
2 kisela vrhnja
1 jaje
1 jušna žlica estragona
parmezan za posipanje
sol, bijeli papar
Postupak:
Tjesteninu skuhajte na uobičajeni način. U drugoj posudi na malo ulja pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Piletinu narežite na žlijen, a gljive na listiće. Na pirjani luk dodajte izrezana pileća prsa, te ih pirjajte sve dok ne puste vodu. Dodajte gljive, te ih također pirjajte sve dok ne puste vodu. Začinite. Kiselo vrhnje razradite sa malo vode i jajetom, te dodajte u gljive i piletinu. Začinite po ukusu, a po želji posipajte sa parmezanom.
Sastojci :
500 g tjestenine
250 g šampinjona
250 g bukovača
400 g pilećih prsa
2 srednje glavice crvenog luka
2 kisela vrhnja
1 jaje
1 jušna žlica estragona
parmezan za posipanje
sol, bijeli papar
Postupak:
Tjesteninu skuhajte na uobičajeni način. U drugoj posudi na malo ulja pirjajte crveni luk sve dok ne postane staklast. Piletinu narežite na žlijen, a gljive na listiće. Na pirjani luk dodajte izrezana pileća prsa, te ih pirjajte sve dok ne puste vodu. Dodajte gljive, te ih također pirjajte sve dok ne puste vodu. Začinite. Kiselo vrhnje razradite sa malo vode i jajetom, te dodajte u gljive i piletinu. Začinite po ukusu, a po želji posipajte sa parmezanom.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!