Evo još jedne kineske juhe koju sam nazvao "tri u jedan" jer se zapravo radi o tri kombinacije : slatko-kiselo-ljuto. Juha je bezmesna, pikanta i vrlo lako se priprema.Ovo je jedna od mojih verzija jer nakon što sam vidio more recepata i probao more takvih juha prvenstveno pola sastojaka ne može se pronaći i kupiti, a i većina mi se nije svidjela.
Sastojci :
1 mala glavica crvenog luka
1 dl ulja od kikirikija
200 g smrznutog graška
2 jaja
3 jušne žlice soja sosa
3 jušne žlice vinskog octa
1 l mesnog ili povrtnog temeljca ( ukoliko nemate možete i kocku ubaciti )
krupna morska sol, svježe mljeveni bijeli papar
Postupak:
Creveni luk naribajte na najmanjem dijelu ribeža i stavite ga pirjati na ulje od kikirikija ( ili suncokretovo ).
Dodajte grašak, te podlijte sa temeljcem i ostavite da prokuha. Dodajte soja sos, krupnu morsku sol, ocat i svježe mljeveni bijeli papar. Kuhajte oko 10-tak minuta. U maloj posudici razmutite jaja, te ih dodajte u juhu koja kuha. Juha treba biti paprena i mora se osjetiti po kiselosti vinskog octa. Ukoliko želite možete dodati i bambus, shitake gljive i sl.
Bon Appétit
Nema komentara:
Objavi komentar
Ukoliko ste isprobali jedan od mojih recepata ili tehnika i svidjelo Vam se (ili čak i ako niste), javite mi. Također, slobodno podijelite svoje recepte, postove ili fotografije, ali svakako pripazite na moj blog i navedite njegov izvor. Napraviti ću isto za Vas. To je samo dobra "karma dijeljenja hrane".
A ako vam se "sviđa" moja Facebook stranica , dobit ćete vezu za svaki novi blog post, kao i na neki drugi sadržaj koji ponekad postavljam, a ne ovdje. Ali najbolji način da ostanete povezani je da jednostavno pratite moj blog tako da ćete dobiti e-poruku svaki put kada bude novi post.
Zabavite se u kuhinji, jer to je najbitnije! :)
If you tried one of my recipes or techniques and loved it (or even if you didn’t), let me know. Also, feel free to share any of my recipes, posts or photos, but just be sure to credit my blog and mention that you found it here first. I do my best to give credit to my sources as well. It’s just good food karma.
And if you “Like” my Facebook page you’ll get a link to each new blog post as well as to some other content I sometimes post that doesn’t make it on here. But the best way to stay connected is to simply follow my blog so you’ll get an email whenever there’s a new post.
Now, let’s go have some fun in the kitchen!